ŠTA SVE TREBA DA ZNATE KADA KUPUJETE WC ŠOLJU? 

Osnovni sanitarni element savakog kupatila, da bi se ono uopšte moglo tako nazvati, je wc šolja. Nekada je izbor bio vrlo uzak i mali, dok danas imamo široku ponudu modela od različitih proizvođača. Pored toga, menjaju se i potrebe čoveka, načini izgradnje i opremanja kupatila, trendovi kao i instalacije.

Uzimajući sve to u obzir, danas je veoma izazovno napraviti pravi i najbolji izbor uz osiguranu optimalnu komfornost upotrebe. Zato je potrebno da budete dobro informisani pre kupovine i da obratite pažnju na sledeće stvari. 

LOKACIJA ODVODA

To je ono na šta prvo treba da obratite pažnju. Dakle, lokacija ili pozicija odvoda. Orijetišite se u odnosu na njih ako niste imali uticaja na to gde će biti. Odvodna cev može biti u podu ili zidu, a u odnosu na to birajte i model. U oba slučaja postoji široka lepeza modela od različitih proizvođača. Za razliku od ranijih godina kada su postojali standardni modeli, danas postoji mnogo inovativnijih i modernijih rešenja koja mogu da odgovore na minimalističke trendove za modernim uređenjem.

MODEL 

Naravno izbor će zavisiti od našeg ukusa i toga kao zamišljate da izgleda taj prostor. Ali delić uticaja ima i sam raspored u kupatilu i lokacija odvoda. Stručnjaci preporučuju da bi trebalo da ima najmanje 20 cm sa obe strane i oko 60 cm prostora ispred. Pitate se sigurno koja je razlika? Kompaktne se sastoje od integrisanog vodokotlića i šolje. Njihova glavna prednost je u tome što su multifunkcionalne, lako se instaliraju i jednostavne su za upotrebu. Mana im je to što su teže za održavanje i čišćenje u odnosu na one koje se montiraju na zid.  Ako je odvodna cev u podu, trebaće vam onaj model sa vertikalnim odlivom (simplon), a ako je odvodna cev postavljena u zid onda ćete birati model sa horizontalnim odvodom (baltik). Poslednjih godina su postali trend zidni modeli zbog praktičnosti i lakšeg čišćenja. Modeli se razlikuju i po obliku i dimenzijama. 

DASKE

Naravno pored osnovne opreme koja će biti potrebna za instalaciju, radi praktične uptrebe biće vam potrebna i odgovarajuća daska. Obično ih možete naći u onim radnjama u kojima kupujete i ostalu opremu za kupatilu, ali ih možete poručiti i sa nekih online sajtova koji se bave takvom prodajom. Ovde takođe imate širok izbor od proizvođača i modela, od materijala od kojeg su napravljene i načina funkcionisanja (klasične ili samospuštajuće).

CENA WC ŠOLJE

Pored ono što treba da znate o funkcionalnosti i izboru wc šolje trebalo bi i da znate kako se kreću cene iste. Cena wc šolje zavisi od mnogo faktora – pre svega modela koji birate, zatim koji oblik i dimenzija vam trebaju. Pored toga cena wc šolje zavisi i od toga ko je proizvođač, ali i da li uz nju ide daska ili ne (uglavnom u cenu wc šolje nije uračunata daska za istu). Vodokotlić se takođe kupuje odvojeno i sveukupna cena koju ćete platiti za najpotrebniji sanitarni element za kupatilo, biće uvećana za taj iznos.

Ono što možete da uradite jeste da pratiti online salone kupatila ili njihove štampane kataloge kako biste uhvatili neki akcijsku cenu wc šolje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *