Kada ili tuš kabina – šta odabrati za svoje kupatilo?

Kada je u pitanju uređenje kupatila, naročito kada planirate renoviranje ili pak počinjete sve ispočetka, najveća dilema koja se stavlja pred vas jeste ona da li odabrati kadu ili tuš kabinu. Iako je sve stvar ukusa, svaka od njih ima svoje prednosti i mane, ali ukoliko sve stavite na papir, biće vam lakše da doneste odluku. 

Kada je funkcionalnija 

Ljubitelji kada se kunu u njih. Najveća prednost ove vrste kupatilskog nameštaja najviše veze ima sa uživanjem. Setite se samo opuštajućih, penušavih kupki – njih ne biste mogli da organizujete u tuš kabini, zar ne? Ako na trenutak zanemarimo uživanje, kade su dosta praktičnije i iz nekih drugih razloga kao što je pranje veša na ruke, kupanje dece ili kućnih ljubimaca, brzinsko pranje kose i slično. Naravno, sve je to moguće uraditi i u tuš kabini, ali, složićete se, kada je ipak praktičnije rešenje iako mislimo da smo vas kupili već kod tople kupke!

Tuš kabina zauzima manje mesta

Ukoliko imate malo kupatilo, nekako je logičnije da se odlučite za tuš kabinu iz prostog razloga što zauzima manje mesta – iako je visina veća, površina je znatno manja što će vam odgovarati ukoliko morate da vodite računa o svakom kvadratnom metru svog kupatila. Naravno, tuš kabine su “dozvoljene” i u velikim kupatilima ako tako više volite, a najluksuznija kupatila čak imaju oba! Ne morate se ugledati na njih – dovoljno je samo da ispratite svoj ukus, ali i potrebe.

Kade su gotovo uvek skupe, a kada su u pitanju tuš kabine cena varira

Cena je kod mnogih odlučujući faktor. Dok su kade po nekom nepisanom pravilu gotovo uvek skupe (najniža cena kada je oko dvadeset do trideset hiljada dinara), kada su u pitanju tuš kabine cena varira. Ukoliko u Google pretraživaču ukucate “tuš kabine cena” videćete različite ponude počevši od oko dvanaest hiljada pa sve do više desetina hiljada dinara, u zavisnosti od dizajna. Pre kupovine je najbolje “sprovesti” internet pretragu “tuš kabine cena” kako biste se okvirno informisali o tome šta vas čeka kada odete u radnju, pod uslovom da su tuš kabine vaš finalni izbor. Ako zanemarimo tuš kabine cena kada je gotovo ujednačena i sa njima znate na čemu ste – ukoliko želite finiji model u svom kupatilu, moraćete da odvojite i više desetina hiljada dinara.

Tuš kabine su lepše

Iako su kade jednostavne i elegantne, mnogima su prosto previše monotone – ne postoji detalj na njima, izuzev možda slavine, koji simbolizuje raskoš i luksuz, dok je slučaj sa tuš kabinama malo drugačiji. Tuš kabine takođe treba da budu čistog, prefinjenog dizajna, ali kod njih je lakše uočiti onaj skup model koji svako želi u svom domu. Uz to, prilikom odabira tuš kabine, moguće je birati detalje kao što su “pod”, zidovi, način na koji se otvara i zatvara i slično. Sitnice u izgledu koje tuš kabine čine posebnim mnogo su brojnije, nego što je to slučaj sa kadama.

Kade je lakše čistiti

Na prvi pogled vam se ovo možda čini nelogičnim, ali hajde da vam objasnimo. Jednostavna i glatka površina kade je isto tako jednostavna za čišćenje – dovoljno je samo da je naprskate odgovarajućim sredstvom i prebrišete sunđerom ili krpom. Kod tuš kabina je stvar malo komplikovanija – na staklenim vratima tuš kabine kamenac je najveći izazov za čišćenje, baš kao i pod obložen pločicama. Budući da znamo koliko je kamenac uporan, za razliku od ostalih nečistoća u kupatilu, ovo može da bude velika mana, zato dobro razmislite šta vam se više dopada, kada sve uzmete u obzir.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *