Top 5 lokacija koje morate posetiti u Dubaiju

Ovaj dragulj Bliskog istoka zapanjuje sve posetioce svojom ekstravagantnom lepotom, futurističkom arhitekturom i neverovatnim luksuzom.

Dubai putovanje predstavlja jedno spektakularno iskustvo, a svakako ne bi trebalo da propustite i istražite neke od najlepših lokacija koje ovaj grad nudi. 

Od impresivnih građevina do kontrasta između pustinje i okeana, Dubai će sigurno nadmašiti sva vaša očekivanja. Zato vas vodimo kroz pet lokacija koje su prosto nezaobilazne i koje morate posetiti ako se nađete u ovom spektakularnom gradu.

Burj Khalifa

Burdž Kalifa, jedan od glavnih simbola Dubaija i najviša građevina na svetu, nadmašuje Ajfelov toranj u Parizu u visini skoro tri puta sa svojih impresivnih 830 metara. Kao što možete da zamislite, pogled sa posmatračke platforme je ništa manje nego spektakularan. Platforma je postavljena na najvišoj mogućoj tački, a ona pruža svim posetiocima neverovatan pogled od 360 stepeni na zapanjujući horizont Dubaija, kao i kontrastne pejzaže pustinje i okeana.

Iako Dubai nudi mnoge atrakcije s predivnim pogledima, malo ih se može pohvaliti impresivnošću i veličinom kakav ima Burdž Kalifa. Ukoliko planirate put u Dubai, nemojte zaboraviti da na svoju listu dodate i ovu spektakularnu građevinu koja će vas oduševiti.

Miracle Garden Dubai

Miracle Garden u Dubaiju predstavlja je savršena destinacija za sve zaljubljenike u prirodu i entuzijaste koji žele da naprave idelanu fotografiju za društvene mreže. Ova živopisna i šarena oaza je nezaobilazna stanica za sve posetioce Dubaija.

Ovaj čarobni vrt se nalazi na impresivnih 72.000 kvadratnih metara, a šarenilo boja više od 50 miliona cvetova, koji su postavljeni u umetničke aranžmane će vas ostaviti bez daha.

Čak 70% izložbe ovog vrta se menja tokom godine, s različitim tematskim postavkama za svako godišnje doba. Na taj način se postižu neprestane novine, te posetiocima nikad nije dosadno, jer svaki put imaju sasvim novo iskustvo. 

Ukoliko već mislite da je eksterijer impozantan, sačekajte samo da zakoračite u unutrašnji vrt sa leptirima. Tamo vas čeka blizu 15.000 leptira koji slobodno lete oko vas u očaravajućem okruženju s pažljivo kontrolisanom temperaturom.

Podvodni akvarijum u Dubaiju

Akvarijum i zoološki vrt u Dubaiju predstavljaju zanimljiv izlet u kom će uživati deca, ali i odrasli. U samom parku postoji ogroman podvodni tunel za posmatranje, ali je tu i uzbudljiva vožnja čamcem sa staklenim dnom i više od 140 različitih vrsta morskih životinja.

U prostranom akvarijumu od 10 miliona litara vode, posetioci imaju retku priliku da se suoče s nekim od najfascinantnijih stanovnika dubokog mora, uključujući ajkule i raže, kao i hiljade manjih stvorenja, kao što su morski konjići, morske zvezde i meduze. Sve ove životinje su smeštene u impresivno izgrađene replike dubokih okeanskih staništa.

Ukoliko imate dovoljno hrabrosti, možete se čak i približiti morskim stvorenjima u posebnim akvarijumima. Sam akvarijum se nalazi uz Burdž Kalifu i Dubai Mall, što ga čini jednom od najpristupačnijih atrakcija u gradu. Ne propustite priliku da potpuno iskoristite svoje vreme u Dubaiju i istražite ovo čudesno podvodno carstvo.

Palm Jumeirah, najpoznatije veštačko ostrvo u Dubaiju

Prepoznatljiva po svojoj impresivnoj veličini i prepoznatljivom obliku, Palm Jumeirah predstavlja jedno od najpoznatijih veštačkih ostrva u Dubaiju i samo po sebi je jedna od glavnih turističkih atrakcija.

Nazvano po svojoj silueti koja oponaša oblik palme, ovo ogromno veštačko ostrvo ističe se iz Persijskog zaliva sa svojim luksuznim hotelima, tržnim centarima i restoranima.

Jedno od omiljenih stvari turistima je vožnja monorelom Palm Jumeirah, koji pruža zadivljujući pogled ne samo na ostrvo, već i na obližnje atrakcije poput Burj Al Arab i Atlantis The Palm. Na putu ćete proći kroz Golden Mile galeriju, posetiti Al Ittihad park, istražiti Nakheel tržni centar i Atlantis – svako od njih predstavlja posebnu destinaciju koja je vredna posete.

Dubai Pustinjski Safari

Uprkos svojim visokim neboderima i impresivnim inženjerskim građevinama, Dubai ostaje smešten u pustinji. Pa tako, jedno od glavnih atrakcija je čuveni pustinjski safari.

Postoji veliki broj agencija i ljudi koji organizuju poludnevne i celodnevne izlete u zaštićeni rezervat pustinje u Dubaiju. Međutim, ako ste avanturista, postoje rane aktivnosti u kojima možete uživati. 

Tu je brza adrenalinska vožnja kvadovima kroz pustinjske dine, jahanje kamila, a na kraju dana možete da uživate u domaćoj arapskoj večeri pod zvezdama. Pustinja predstavlja jednu od najpopularnijih atrakcija Dubaija. Zato obavezno unapred rezervišite svoje mesto, jer su ovi izleti često rasprodati nedeljama unapred.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *