U potrazi za boljim životom

Dok se građevinska industrija polako oporavlja u Srbiji, sve više raste cena radnog sata u ovoj privrednog grani. Naime, jedno od najplaćenijih zanimanja jeste rukovalac građenskih mašina, jer da bi se mašine za rad na visinama koristile moraju da se poseduju određene licence.

Ovo sve traženije zanimanje u zemljama u Evropskoj uniji je veoma plaćeno, pa se mnogi radnici u potrazi za većim profitom i boljom zaradom sve više angađuju kako bi stigli do novih radnih mesta. Jedna od traženijih pozicija je i rad na viljuškarima. Naime, sa prostora bivše Jugoslavije, sve je više ljudi koji odlaze u Evropsku uniju kako bi zaradili što više novca, neki čak odlaze i trbuhom za kruhom, ali se retko ko vrati.

Kada su sezonski poslovi u pitanju, rad u Nemačkoj ili Austriji na tri meseca podrazumeva obezbeđen smeštaj i radno mesto, a po isteku radne dozvole većina želi da ostane da radi u inostranstvu, jer može lepo da se zaradi.

Međutim, od zemlje koja se dičila radnicima i zemlje koja je najbolje majstore školovala, Srbija je postala zemlja deficitarne radne snage. Kada su u pitanju zanati, sve je manje odeljenja u srednjim školama, a pojedini zanati polako izumiru. Treba naznačiti da su sve traženiji rukovaoci građevinskih mašina koje obuhvataju i mašine za rad na visinama, mašine koje obuhvataju rad na visokim temperaturama i radnike koji su izloženi teškim fizičkim poslovima.viljuskari

U Srbiji se još uvek kuburi sa radnom snagom ili se ona ne ceni dovoljno, a ono što je važno jeste da se pojedina zanimanja i te kako dobro plaćaju i u našoj zemlji.

 

Deficitarna radna snaga u Srbiji

 

Iako je veliki broj profesionalnih vozača napustio našu zemlju, sada sun a ceni oni koji su ostali. Uslove rada mogu sami da diktiraju, a to je isto slučaj i sa radnicima u građevinskoj industriji.

Posebno se traže radnici znalci, jer da bi mašine za rad na visinama visinama bile funkcionalne i da bi se posao adekvatno, kvalitetno i brzo obavio potrebni su stručni ljudi.

Kada je reč o građevinskim radovima, mašine za rad na visinama su adekvatne u situacijama koje podrazumevaju bezbednost radnika i prilagođenost uslovima rada. Za pojedine radove, važno je unapred znati šta je potrebno, kakva mehanizacija, oprema, koja sredstva i koje mašine kako bi se posao olakšao i uprostio. Bez obzira o kojoj je visini reč, treba napomenuti da mašine za rad na visinama uvek olakšavaju posao.

Naravno, ove mašine se mogu iznajmiti u svakom trenutku, pa ako želite da sve prođe bezbedno, onda znate šta vam je činiti. Naravno, gde se podrazumeva bezbednost, neizostavna je i preciznost radnika.ozbiljan i stručan rukovalac zna šta znači bezbednost na prvom mestu bez obzira o kojim visinama se radi.

A ako ste već pomislii da bi trebalo da se angažuje neko ko zna kako mašine za rad na visinama funkcionišu, onda nemate drugog izbora osim da krenete u potragu za ljudima koji će kvalitetno obaviti ovaj posao.

Da biste ostvarili svoju zamisao, projekat uradili po planu i u roku koji se od vas zahteva, onda se dobro informišite i pripremite za posao, jer nekada sa manje napora može da se uradi mnogo više. Mislite o tome!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *