elektricar1-compressed

Majstori, majstori…

Imate kvar u kući, a ne znate šta je u pitanju? Struje u utičnicama ima, ali vam svtlo u hodniku ne radi. Onda bi trebalo da se posavetujete sa majstorom, jer se ne treba sa strujom igrati. Kada je električar u pitanju, a ne samo električar, već i bilo koji drugi majstor, bez obzira da li je u pitanju vodoinstalater ili keramičar, treba biti obazriv. Naime, ne treba u kuću svakoga pustati, posebno ne majstora za koga ne znate provereno da li se razume u svoj posao. Nekada ih je teško naterati da dođu i otklone kvar, ačesto ih je još teže ispratiti iz kuće. Zato pažljivo delajte, jer ako nemate dugogodišnjeg majstora, neka vam onda prijatekh preporuči čoveka od poverenja.

Brojne su muke koje Beograđani imaju sa majstorima. Pojedini majstori ne mogu da dođu pre podne, jer imaju druge poslove, a pojedini rade isključivo vikendom. I tako redom. Razloga je mnogo, a vi vaše vreme treba da uskladite sa obavezama i vremenom majstora.

Zbog toga ima onih koji ni ne čekaju majstora kada im se pokvari veš mašina, već odu pravac u radnju i kupe odmah novu. U našem narodu reklo bi se, ima se može se. Ali šta kada dođe do strujnog spoja i jedino električar može da sredi kvar? E pa onda ćete morati da se snađete. Zato imajte pri ruci neki flajer koji vam majstori ostavljaju u sandučetu, jer nikada se ne zna kada će vam pomoć zatrebati.

Koliko sitne popravke koštaju?

Nažalost, danas je situacija takva da su majstori neophodni i da se bez njih ne može, ali sa njima je jako teško sporazumeti se. Ima svega i čast izuzecima. Uvek će se naći dobrih i proverenih stručnjaka koji će kvarove otkloniti brzo i efikasno i pritom vam neće mnogo naplatiti.

Međutim, ako ne znate s kim imate posla, onda se na vreme raspitajte koliko bi otklanjanje nekog kvara moglo da košta. Čuvajte se onih majstora koji vam stalno odlažu cenu i neće odmah da je kažu, jer je mnogo takvih koji posao ne urade valjano, a debelo naplate uslugu. Mnogim Beograđanima je to bio slučaj kada su tražili usluge vodoinstalatera, zidara, keramičara, ali dešavalo se i da električar naplati uslugu, a površno otkloni kvar.

Iako kod nas ima dobrih majstora i kvazi majstora, trebalo bi napomenuti da upravo samoproklamovani strunjaci mogu da naplate dolazak i popravku duplo skuplje nego što bi moglo inače da vas košta. Tako recimo, popravka lababoa ili vodokoltića mogla bi da vas skupo izađe ukoliko ne znate sa kim imate posla, iako ovakvi kvarovi zapravo spadaju u sitne popravke.

Električar popravku utičnice i zamenu predikača mogao bi da naplati mnogo više nego što ova popravka košta ukoliko vidi da se vi i ne razumete uopšte u cene popravke, ni u kvarove, pa onda možete vrlo lako upasti u zamku ovih vrsnih stručnjaka za uzimanje novca. Zato obratite pažnju ko vam prelazi prag, jer kada majstora pustite u kuću, pitanje je koliko će se zadržati, a još ako imate rakiju da zalijete posao, onda i popravka sitnog kvara može dugo da potraje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *