Udahnite nov život starim uspomenama: inspiracija za reparaciju nameštaja

Stari i propao komad nameštaja ne mora da vam bude prirastao za srce da biste ga iskoristili na pravi način i za sasvim malo novca dobili potpuno nov i unikatan komad u svom enterijeru.

Naprotiv, biće vam dovoljno samo malo mašte i strpljenja kako biste mu dali sasvim novi sjaj.

Napravite romantičan kutak na terasi

Promene ne moraju biti velike da bi bile upadljive, a za početak će vam biti najlakše da napravite sebi poseban kutak na terasi.

Dve stolice i kafe stočić možete prefarbati u ružičastu ili belu boju. Bilo da ste početnik ili ne, za ovaj posao će vam najviše odgovarati pištolji za farbanje i lakiranje koji ravnomerno prekrivaju čak i izrezbarene elemente, i izuzetno su jednostavni za korišćenje.

Ružičasta ili bela osnova mogu biti osvežene dekupaž detaljima, koji se mogu naći, primera radi, na jednoj nogari stolice ili pak površini stočića za kafu. U svakom slučaju, dobićete lep i zanimljiv kutak, poseban i zbog toga što ste ga sami osmislili.

Dodajte zlatne i srebrne akcente

Ako imate crni ili tamnobraon nameštaj u kući koji vam je već dosadio, najjeftiniji i najlakši način da ga osvežite biće zlatni i srebrni akcenti.

Farbu možete koristiti tako da dodate geometrijske šare na različite površine, u čemu će vam najviše pomoći molerska traka i tanke četkice. Ukoliko planirate farbanje nešto širi površina, poslužite se tankim i manjim valjkom.

Nemojte misliti da ste pogrešili ukoliko se stvore sitni mehurići, jer će oni u dva poteza valjka već ispariti. Budite strpljivi i čekajte da se boja dobro osuši ukoliko planirate komplikovanije oblike, to jest farbanje pod različitim uglovima.

Kao posebnu zanimljivu ideju, izdvajamo zlatne pruge na površini klub stola u dnevnom boravku.

Pretvorite trpezariju u razigrane kombinacije boja

Trpezarije više ne odlikuju kompleti stola i stolica, svi u jednoj boji i istom obliku. Naprotiv, dizajneri čak u svim novim trendovima predlažu različitost, kako boja tako i njihovih formi.

Stoga možete za ovu namenu uzeti i rasparne stolice koje ćete ofarbati u različite boje, ili pak stolice iz istog kompleta.

Ovde će biti važno samo da ostanete u jednom spektru. Primera radi, pastelni valer odlikovaće se mint zelenom, žutom i nežnom ružičastom, dok će jarke boje svakako ubrajati na spisak i narandžastu, žutu i crvenu.

Kako ćete ovde raditi sa mnogo (različitih) elemenata, predlog je da u procesu budu korišćeni pištolji za farbanje i lakiranje kojima ćete to brže i efikasnije postići.

Osvežite stari noćni stočić u dva poteza

Noćna komoda biće pravo osveženje u spavaćoj sobi ukoliko joj date novi šarm koristeći ombre tehniku, koja je postala izuzetno popularna i u reparaciji nameštaja.

Tako se možete odlučiti za sve nijanse bež do tamne boje drveta ili pak ružičastu, žutu ili plavu, koje će biti i sjajni akcenti u klasičnim belim spavaćim sobama.

Ombre se lako postiže farbanjem svake fioke ili određenog dela komode u različitu nijansu, koja se dobija dodavanjem bele boje. Ako želite suptilnije prelaze, poslužiće vam dobro pištolji za farbanje i lakiranje, dok valjkom možete doterati delove između.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *