Beograd

Zašto stranci vole Beograd i stalno mu se vraćaju

Turizam u Srbiji doživljava rast u poslednjih par godina. Svake godine se povećava broj domaćih, ali i stranih turista. Strani turisti se od svih mesta u Srbiji najradije odlučuju za Beograd, i to iz više razloga. Najveće turističke atrakcije u Beogradu su one koje svedoče o njegovoj istoriji, a to su  spomenici kulture, crkve, parkovi. Ali, ne zaboravimo i najveću atrakciju Beograda, a to je neverovatan provod, i mnogi klubovi koji rade do zore.

Kalemegdan je najveći park u Beogradu i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks naše prestonice. U njemu je dominantna Beogradska tvrđava, a sa njega se pruža pogled na dve reke, Savu i Dunav. Na Kalemegdanu se mogu videti razne atrakcije, kao što je Vojni muzej, Zoo – vrt, sportska igrališta, ugostiteljski objekti, a tu je i predivan pogled sa bedema, kao i brojna romantična mesta. Pravo sa Kalemegdana zakoračite u Knez Mihailovu ulicu, koja je najpoznatija pešačka zona glavnog grada.

Up and Down club odslikava noćni život u glavnom gradu

Beograd nudi bogat noćni provod, i mnogo klubova na različitim lokacijama u gradu. Većina njih radi svake večeri od kasnih sati pa sve do jutarnjih časova. Turisti iz Zapadne Evrope, vole beogradske klubove iz još jednog razloga, a to su niske cene, bar za njihov standard. Up and Down club je veoma poznato mesto, u koje pored domaćih gostiju vole da izlaze i stranci. Provod je na visokom nivou, a ambijent samog kluba je ekskluzivan. Ovde možete da očekujete jedinstvenu atmosferu, u kojoj svaki gost maksimalno uživa.

Up and Down club dovodi najpoznatije izvođače, koji su zaduženi da atmosferu podignu do usijanja. Muzika, je definitivno najvažniji razlog zašto se gosti vraćaju u ovaj klub. Rezervacije su obavezne za sve one koji planiraju da posete Up and Down club, a sve ostalo prepustite vrhunskom osoblju koje tamo radi. Klub poseduje parking, a kako se nalazi u strogom centru, parking možete pronaći i u samoj blizini kluba. Klub radi od petka do nedelje, i to do 3 sata ujutru, a kapacitet kluba je 300 ljudi. 

Smeštaj po pristupačnim cenama

Strani turisti rado dolaze u Beograd, ali je taj trend naglo porastao kada su se proširili i smeštajni kapaciteti. Brojni građani su prepoznali mogućnost finansijske dobiti kroz izdavanje apartmana i stanova. Ranije je izbor smeštaja bio veoma ograničen, a činili su ga hoteli, hosteli i mali broj privatnih smeštajnih jedinica. Sa razvojem tehnologije i interneta, biznis sa izdavanjem stanova i apartmana je doživeo pravi bum. Odnos cene i kvaliteta je najbolji kod apartmanskog smeštaja, to se najbolje vidi i po tome što se sve više ljudi opredeljuje za ovakav vid posla.

Stan na dan, kako se takav vid smeštaja popularno naziva, i pristojna cena razlozi su zašto su strani, a i domaći turisti sve češće u prestonici. Za cenu noćenja u pojedinim hotelima, u iznajmljenom stanu možete boraviti i do nekoliko dana. Što se samog smeštaja tiče, na raspolaganju su vam luksuzni apartmani, koji čak imaju i bazen unutar samog stana, ili pak jednostavniji ali opet sa ukusom opremljen stan, koji ima sve. Ako ste u Beogradu zbog provoda, a ne poslovno, u samom centru ima dosta pristupačnih stanova koji su blizu nekih od napoznatijih klubova kao što je Up and Down. Grad je dovoljno veliki da vam udovolji i da vas natera da mu se opet vratite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *