Želite da stvorite dom iz snova , a ne znate odakle da pocnete?

Adaptacija je proces pomocu kog se menja vizuelna promena izgleda enterijera vaseg doma. Vlasnici stanova koriste proces adaptacije kako bi promenili i osvezili izgled svojih stanova i kako bi uredili stanove po svojoj meri i svojim zeljama.

Kada je u pitanju adaptacija stana cena je ta koja ce vas cesto sputati

Kako bi izbegli velike pauze izmedju radova ili jos gore prestanak radova zbog nedostatka novca, morate dobro d aisplanirate svoj budzet. Kada je u pitanju adaptacija stana cena majstora, materijala i ostalih detalja moze biti poprilicno visoka. Vazno je da izracunate svoj budzet dosta ranije i ustedite sto vise novca jer se radovi nekad cine kao rupa bez dna koja uzima vas novac tj adaptacija stana, cena celokupnih radova. 

Na šta treba da obratite paznju kada adaptirate stan

Kada je rec o radovima koje treba izvesti, prvenstveno je vazno da mislite o sledecoj grupi aktivnosti koju je potrebno uraditi u kojiko zelite potpunu adaptaciju stana:

  • Postavite ili zamenite keramicke plocice u kupatilu ili kuhinji
  • Ofarbajte zidove ili postavite tapete
  • Postavite ili zamenite parkete
  • Postavite ili zamenite elektricne instalacije
  • Zamenite staro osvetljenje novom modernijom led rasvetom koja ce vam pomoci pri ustedi elektricne energije
  • Izbacite staru stolariju, ugradite novu, kvalitetniju koja ce leti izolovati toplotu od ulaska u va dom, a zimi istu zadrzavati unutra

Adaptacija kupatila

U vecini slucajeva kupatilo je najmanja prostorija u stanu. Cesto bi se reklo da je kupatilo prostorija koja ne zahteva mnogo truda i ulaganja pri njegovom renoviranju ili pri njegovoj adaptaciji, medjutim to nije tacno. Najveci problem pri renoviranju ove prostorije je uskladiti funkcionalnost i estetiku. Velicina protsora kojom raspolazete nije bitna, sve dok imate odlicnog dizajnera enterijera koji ce razmisljti o sledecim stavrima kada bude sastavljao projekat:

  • Postorna efikasnost i prakticnost
  • Pogodnost za predvidjenu funkciju
  • Maksimalan kvalitet u okviru budzeta
  • I najvaznije od svega, estetika

Adaptacija kuhinje

Danas, moderna kuhinja je mnogo vise od prostrije za pripremu hrane. Pored svoje prakticne vrednosti, moerne kuhinje su prilagodjene savremenom nacinu zivota. Dizajniranje kuhinje iz snova moze biti veoma uzbudljiv projekat koji moze ukljucivati rusenje zidova i odbir potpuno novog namestaja i dekorativnih detalja, od podova preko pozadinskih plocica do uredjaja. Cesto je zabavan, medjutim i slozen proces sastavljen od mnogo komponenti. Sitne greske koje mogu da vas dovedu do potencijalnih problema su vrlo predvidljive i lako uocljive, ali u koliko niste oprezni mogu vam promaci.

Adaptacija dnevnog boravka

Centralni prostor svakog doma predstavlja dnevni boravak. Obzirom da vecinu vremena provodite u ovoj prostoriji, potrebno je da obratite posebnu paznju pri dizajniranju iste. Kada projektujete, potrebno je da dobro razmislite o uskladjivanju boja na zidovima, rasveti u prostoriji i na mestima za namestaj. Prvo pokusajte da zamislite sebe i svoju porodicu dok boravite u vasoj prostoriji iz snova, koji je nacin najbolji i koji nacin zelite da iskoristite.Da li zelite da priredjujete proslave ili intimna okupljanja u istoj? Ovo su samo neki od nacina na koji cete moci da zamislite kako zelite da vasa idealna dnevna soba izgleda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *