zimska-vencanja

Zima kao inspiracija za romantično venčanje

Iako se venčanja organizuju uglavnom na proleće, tokom leta ili eventualno jeseni, dokle god su dani sunčani i topli, ima nešto jako romantično i idilično u zimskim venčanjima. Možda vam na prvi pogled ideja o zimskom venčanju baš i nije privlačna, naročito ako ne volite zimu i mrzite hladnoću, ali ne možete da osporite činjenicu da je tako lepo i umirujuće gledati kroz prozor toplog doma kako napolju veje sneg. Idilično, zar ne? A zar ne treba i venčanje da bude isto tako lepo i idilično? Eto te potrebne veze između zime i venčanja zbog koje bi definitivno trebalo još jednom da razmislite o tome da upravo zima bude inspiracija, ali i period održavanja vašeg venčanja.

Veju, veju pahulje

Naravno, niko ne može da vam garantuje da će, recimo u januaru kada zakažete venčanje, napolju zaista biti snega, ali to ne znači da celokupnu svadbenu dekoraciju ne možete osmisliti inspirisane upravo pahuljama i zimskom idilom.

Venčanica je već sama po sebi bela i nekako bajkovita, a i mladoženja za promenu može odabrati belo odelo. Gosti takođe mogu da imaju propisan kodeks oblačenja koji će uključiti belu garderobu, a kako biste razbili monotoniju bele koja, ukoliko se pretera, zaista može izgledati previše sterilno i bezlično, dozvoljeni su svetlo sivi, srebrni i svetlo plavi detalji. Ovo naročito važi za dekoraciju prosotra koji će izgledati zaista magično u ovakvoj belo-plavo-srebrnoj kombinaciji kao iz bajke.

Ukrasi kojima ćete ukrasiti stolove, stolice i okititi goste takođe mogu da budu ovih boja, a još će zanimljivije biti ukoliko glavni motiv svih tih detalja, na primer, budu pahulje snega. Osim toga, u svoju dekoraciju možete uključiti i staklene i posrebrene figurice koje će asocirati na svetlucavost snega i leda. Nećete preterivati i birati figurice Sneška Belića, ali jednostavne kugle u beloj ili srebrnoj nijansi obogaćene diskretnim sjajem, razbacane svuda po prstoru, mogu biti dobar izbor, baš kao i veštački sneg, ukoliko baš obožavate te zimske čarolije. Za romantičnu atmosferu, prostor obogatite i mirišljavim svećama u istim nijansama, kao i sitnim sijalicama koje će diskretno svetleti dajući romantičan, idiličan sjaj celokupnom mestu održavanja slavlja.

Zimska idila, a ne Nova godina

Vodite računa o tome da detalji budu pažljivo odabrani, diskretni i sa ukusom, inspirisani zimom, a ne dočekom Nove godine ili praznicima. Na taj način ćete postići željeni efekat.

Osim mladenaca, gostiju i sveukupne dekoracije, svadbena torta takođe može biti stilizovana tako da asocira na zimsku idilu. Beli fondan ili šlag se podrazumevaju, a i u ovom slučaju, srebrni prah, šljokice i pahuljice na pravi način će „zaokružiti“ ovu zimsku priču.

Na samom kraju, ono što će doprineti celokupnoj romantičnoj atmosferi vašeg zimskog venčanja jeste odabir idealnog benda za svadbe. O bendu za svadbe treba dobro razmisliti jer je reč o jednom od najvažnijih segmenata svakog venčanja, naročito ukoliko želite garanciju da će se svi gosti, a i vi naravno, dobro provesti. Vaš bend za svadbu treba da bude odgovarajućeg sastava, a u skladu sa muzikom koju želite da bude na vašem slavlju, odaberite bend određenog žanra. Sam repertoar možete odrediti sami, ali u tom slučaju ne zaboravite da u program uvrstite i neku numeru koja na neki način ima veze sa zimom ili makar doprinosi celokupnoj romantičnoj, idiličnoj atmosferi. Dobar bend za svadbe na pravi će način doprineti vašem originalnom tematskom venčanju, a vi ćete sasvim sigurno dobiti dan za pamćenje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *