4 česta razloga za razvod braka

Brojni su razlozi zbog kojih se parovi odluče da posete advokata i da zatraže razvod braka ili zbog kojih se samo jedan par odluči da poseti advokata.

Nikada nije lako načiniti taj prvi korak, ući u jednu advokatsku kancelariju i reći da ste odlučili da završite sa starim načinom života i da ste odlučili da okrenete novi list. To nije lako, ali je poželjno, ukoliko želite da u životu budete srećni i zadovoljni. Kada pogledate i druge videćete da ste možda u sličnoj situaciji kao i oni, a možda ste i u boljoj situaciji, a da toga niste ni svesni. Evo koji su to najčešći razlozi zbog kojih ljudi odlučuju na razvod.

Prevara

Jedan od razloga jeste prevara, međutim, prevara nije uvek tako jak razlog. Naime, mnogi muškarci i mnoge žene ponekad posumnjaju da ih partner vara, ali oni to kao da ni ne primećuju, jer ne žele da vide to. Svi oko nijh možda to znaju, ali oni se prave da ne vide i da je sve kako treba da bude, jer ne žele osudu, jer se plaše razvoda, jer se plaše advokata i cele procedure. Zbog toga mnogi ostaju u brakovima, čak i kada su prevareni. Ipak, oni koji se odluče da se razvedu često to ne čine ishitreno, već razmišljaju, a nekome su potrebne godine i godine da nakon prevare odluče da stave tačku na razvod i da završe sa tim jednom za svagda.

Kompromis – kada shvate da ih više ništa ne vezuje

Kompromisan razvod je možda najbolja vrsta razvoda. Dakle, tada oba parntera odlaze kod advokata, a prethodno su postigli neki interni dogovor. To je trenutak kada supružnici shvate da ih više ništa ne vezuje, da jednostavno više ne postoje emocije i ne vide dobar razlog da ostanu zajedno. To takođe zna da bude bolno, ali je ipak dobro načiniti prvi korak, koji im može pomoći da nastave dalje i da jednostavno pokušaju da spoznaju dokle su stigli i šta treba da rade sa svojim životima. 

Česte svađe

Kada se supružnici često svađaju, a ne postoji neki konkretan razlog i kada te svađe traju godinama, onda jedan supružnik mora da preseče. Nije lako, i nije lak taj prvi odlazak u advokatsku kancelariju i taj prvi razgovor sa advokatom, ali je delotvorno. To je veliki korak za sve one koji žele da prestanu da žive u toksičnom braku i toksičnom odnosu. Ukoliko osetite potrebu da posle posla ne odete kući, jer ćete tamo naići na osudu, onda bi bilo bolje da se okrenete i odete pravo kod advokata, jer i sami već duže vreme znate da nešto ne štima. Ovim parovima teško je da postignu kompromis, jer često za sopstvene greške krive druge osobe.

Velika promena u ponašanju jednog od partnera

Možda se druga osoba i ne promeni, već samo uvidimo da nismo u braku sa osobom sa kojom smo mislili da jesmo. Dakle, ili ta osoba nije pokazivala pravo lice ili mi nismo uspeli da dokučimo šta se krije iza te osobe i koje lice nam prikazuje. I ovi razvodi kod advokata su bolni, jer jednostavno tada shvatamo da smo loše procenili. Međutim, svi mi pravimo greške, važno je kako se ponašamo posle njih i kako ustajemo nakon tog pada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *