poliklinike

Jesu li privatne poliklinike bolje?

Državni zdravstveni sistem… Šta vam prvo pada na pamet kada se pomenu državne poliklinike?

Nažalost, mnogi odmah imaju negativne asocijacije na ovaj sistem, jer se na snimanja čeka i po nekoliko meseci, medicinsko osoblje je neljubazno, a redovi su često ogromni. Takođe, da bi se pregled zakazao mora da prođe i po nekoliko nedelja, a da o intervencijama ne govorimo. Pojedini pacijenti na operacije čekaju i nedeljama. A tek liste čekanja za organe, itd.

Spisak negativnih stvari kada je državno zdravstvo u pitanju čini se da je podugačak, pa onda ne čudi zašto se mnogi odlučuju za privatne poliklinike bilo da je reč o pregledima ili o lečeju. Možda je za mnogo lečenje na privatnoj poliklinici skupo, ipak treba imati na umu da zdravlje nema cenu. A najvažniji su preventiva i brza reakcija stručnog medicinskog osoblja.

U takvim situacijama pacijenti shvate da je lečenje na privatnoj poliklinici vredno svakog dinara, a kada se poredi sa državnim zdravstvenim ustanovama, sve mnogo brže i jednostavnije funkcioniše, a na intervencije se ne čeka dugo i svaki probem se brzo reši. Svakako, kada ljudi nemaju mnogo vremena, a intervencija je hitna, prvi izbor je privatna poliklinika.

Savremena tehnologija je preduslov za odlične rezultate!

U Srbiji se najsavremenija oprema može videti jedino u privatnim poliklinikama. Na prvom mestu je uvek bezbednost i sigurnost pacijenata, a s obzirom na to da stručno osoblje prati sve najnovije trendove u modernoj medicine, razloga z brigu nema. Prate se evropski i svetski standardi, a procedure se obavljaju na visoko stručnom nivou.

Sve je češći slučaj da se iz državnih ustanova pacijenti šalju na preglede u privatne klinike, jer su one opremljene najsavremenijom opremom. Odmah su rezultati dostupni, a ni čekanje nije veliko. U svakoj privatnoj klinici će vas dočekati ljubazno osoblje, a provereni rezultati i tačna dijagnoza sigurno neće izostati. Sve se na licu mesta završava, nema redova, a ne treba ni da brinete o komlikovanoj papirologiji i procedurama, jer se sve vaše nedoumice otkloniti medicinsko osoblje. Sve ovo je važno zaposlenim ljudima koji nemaju mnogo slobonog vremena, pa se zato odlučuju za preglede na privatnim poliklinikama.

Bezbednost pacijenata je na prvom mestu!

Kada ste bili poslednji put na lekarskom pregledu?

Da li ste imali priliku da odete na privatnu kliniku?

Kakva su vaša iskustva?

Ukoliko vas plaše rezultati pregleda, uzrujani ste i pomalo nervozni, na privatnim poliklinikama ćete se mnogo smirenije osećati, jer će ljubazno medicinsko osoblje imati razumevanja za vas. Drugačiji odnos prema pacijentu i ematija zaposlenih doprineće da se lepše osećate, a i prijatnije ćete se osećati kada vidite kako je klinika moderno opremljena.

Uz vrsne stručnjake i savremenu opremu sigurni smo da će i najmanji problem brzo biti rešen. Zato i jeste pacijent na prvom mestu. Pritom, mediinsko osoblje koje je zaposleno na privatnim poliklinikama stalno se usavršava. Organizovano se posećuju kongresi i seminari, a posebna pažnja se posvećuje novim standardima i propisima koje svaka zdravstvena ustanova treba i mora da poštuje. Zato su danas privatne klinike sve češće prvi izbor pacijenata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *