4 koraka do uspešnog izbora auto škole

Dinamika modernog života, kao i sve brža urbanizacija životnog prostora samo su neki od faktora koji nam nameću potrebu za samostalnim transportovanjem do željene destinacije. 

Ukoliko vaš bankovni račun ne može da podrži troškove privatne limuzine sa ličnim šoferom ili redovni izdvajanje većih svota novca za prevoz taksi vozilima ne preostaje ništa drugo nego da naučite da vozite i budete sami svoj gospodar na drumu. 

Jedina prepreka koja u tom slučaju stoji pred vama je polaganje vozačkog ispita i to, neizbežno, dovodi pred vrata auto škole.

Kako da budete sigurni da ste pokucali na prava i da ste u širokoj i šarenoj ponudi na tržištu napravili pravi izbor auto škole preko koje ćete steći ne samo vozačku dozvolu, nego i veštinu i sigurnost za volanom? 

Do odgovora na to pitanje ćete, možda, lakše doći ukoliko budete sledili sledeće korake:

Informišite se o iskustvima polaznika iz vašeg neposrednog okruženja

Neka prvi korak u potrazi, ujedno i najlakši, bude neposredno raspitivanje među kolegama na poslu, prijateljima i rođacima. 

Direktno prenošenje ličnog iskustva pomoći će, za početak, u tome da se iskristališe slika onog što želite, šta možete da očekujete i na šta dodatno treba da obratite pažnju. 

Nekoliko preporuka može predstavljati odličnu osnovu za dalje, detaljnije istraživanje.

Obavite detaljnu internet pretragu

Nezavisno od toga koja je tema u pitanju, ono što sigurno nikada ne manjka je broj fejsbuk statusa, tvitova i postova na specijalizovanim forumima. 

Uporedite rezultate pretraga i ličnih preporuka, proverite rejtinge na specijalizovanim sajtovima. 

Sama internet stranica auto škole bi već tebalo da na sebi ima odgovore na pitanja zbog kojih ste na nju došli.  

Jasno istaknuti cenovnik i navedeno posedovanje nepohodnih licenci, vrsta i starost voznog parka kao i opremljenost prostorija za teorijsku obuku i podaci o stručnosti i iskustvu instruktora koji izvode praktičnu obuku predstavljaju jasan nagoveštaj nivoa profesionalnosti i kvaliteta usluge koje možete očekivati.

Posetite auto školu

Prilikom posete dobijate priliku da obiđete prostorije u kojima se sprovodi teorijska obuka i uverite se u njihovu opremljenost i kvalitet, dok isto važi i za poligon na kom ćete polagati praktični ispit kada za njega dođe vreme. 

Proverićete da li je osoblje predusretljlivo, spremno da jasno pruži sve neophodne informacije, izađe u susret vašim zahtevima, posebno kad se radi o fleksibilnosti  po pitanju zakazivanja časova u terminima koji vama odgovaraju. 

Uspostavljanjem  kontakta sa instuktorom dobijate priliku da utvrdite da li je u pitanju neko ko je u stanju da svoje znanje adekvatno prenese i uspostavi odgovarajući odnos sa polaznikom. 

Pored ličnih karakteristika instruktora dobićete informaciju o njihovom iskustvu i stručnosti, kao i o tome da li poseduje odgovarajuću licencu.  

Proverite u kakvom je stanju vozni park

Bolje opremljene auto škole trebalo bi da nude mogućost izbora vozila na kom će se vršiti obuka. 

Osim broja i tipova vozila posebnu pažnju obratite na to da li se vodi računa o tehičkoj ispravnosti i da li se redovno ulaže u njihovo održavanje.

Starost voznog parka takođe je jako dobar odraz nivoa i kvaliteta obuke koji je auto škola u stanju da održi kao i njenog odnosa prema samom procesu učenja.      

 

  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *