deciji rodjendani

Kako isplanirati dečiji rođendan

Ukoliko ste se odlučili da vašem detetu ovaj rođendan proslavite u dečijoj igraonici, nećete pogrešiti. Dečije igraonice su savršeno mesto za proslavu rođendana kako male tako i velike dece. Pored toga što su bezbedne, uglavnom iziskuju manje novca nego restorani, a manje nereda nego proslave kod kuće. U svako slučaju, i ako se odlučite za dečiju igraonicu, potrebeno je da rođendan organizujete i napravite par priprema pre slavljeničkog dana.

Korak 1: planirajte budžet

Planiranje budžeta može vam pomoći da se bolje organizujete i ukazati vam koje opcije možete sebi da priuštite. Uzmite u obzir vaš ukupni budzet i držite se toga. Ne brinite ako vam je budžet nizak, postoji mnogo zabavnih i jeftinih načina da se proslavi dečiji rođendan. Većina saveta navedenih u nastavku pogodni su i za niske i za visoke budžete.

Korak 2: Izaberite dečiju igraonicu

Sada kada znate budzet, možete krenuti u potragu za igraonicom. Prvo morate znati da postoje igraonice koje su pristupačnije i adaptirane za stariju decu, a da sa druge strane postoje i igraonice za mlađu decu. U zavisnosti od toga koliko slavljenik puni godina, ka oi od uzrsata vršnjaka koji su pozvani, odredite tip igraonice. Važno je da prilikom biranja igraonice se uvetite da je prostor bezbedan za svu decu. 

Takođe, rapitajte se o slobodnim terminima, i izaberite onaj koji va najviše odgovara opet po uzrastu vašeg deteta. Ukoliko rođendan proslavljate vikendom, izabrani termin može biti nešto skuplji u odnosu na termine ranim danima. Pored navedenog, zatražite informaciju o tome da li igraonica poseduje sopstvene animatore, kao i to da li postoje osobe koje dodatno vode računa o deci ili je neophodno da odrasli budu prisutni na rođendanu.

Korak 3: Uključite dete 

Jednom kada odredite svoj budžet, bićete bolje otvoreni ostale dostupne opcije. U ovom trenutku, ukoliko godine vašeg deteta to dozvoljavaju, možete i dete uključiti u planiranje. Ne tražite od deteta da smisli plan za zabavu, jer može biti razočaravajuće ukoliko ne budete mogli da ispunite njegova očekivanja. 

Umesto toga, možete tražiti da dete pomogne u pripremi rođendanske zabave, tako što će kreirati pozivnice ili lepiti nalepnice na koverte. Ono takođe može izraziti želju koga želi da pozove na svoju zabavu od drugara iz vrtića.

Korak 4: Pošaljite pozivnice

Da biste izbegli razočaranje, pobrinite se da gosti imaju dovoljno vremena da se pripreme za zabavu. Pozivnice ne treba slati u poslednjem trenutku, već ih treba dostaviti najmanje 2 nedelje pre rođendana vašeg deteta. 

Neka vaši gosti odgovore na vaše pozivnice tako da znate koliko će odraslih i dece biti pristuno na rođendanskoj proslavi. Ovaj podatak ćete svakako preneti menadzerima igraonice, koji su zaduženi za dodatnu organizaciju. Obavezno pitajte sve roditelje o alergijama i prehrambenim potrebama njihove dece.

Korak 5: Razmotrite hranu

Hrana za rođendansku zabavu vašeg deteta treba da bude zabavna i u malim dimenzijama. Izbegavajte bilo koju hranu kojoj je potrebno sečenje i koja se lako hvata malim rukama. Već navedene smwrnice u pripremi hrane usvojile u i dečije igraonice, u kojima se za dečije rođendane najčešće poslužuje keternig i slane grickalice. Ukoliko sami želite da napravite obroke, oni mogu uključivati male sendviče, mini pizze, mini pljeskavice i kriške voća. 

Korak 6: Naručite rođendansku tortu

Jednom kada znate koliko će broj gostiju, možete poručiti tortu u veličini za sve goste. Pazite da torta izgleda zabavno i da je napravljena od najboljih ukusa. Izgled torte možet izabrati i vaše dete, po motive ili junaku koga najviše voli. 

Sa druge strane, u igraonici u kojoj proslavljate rođendan, možete zatražiti savet o tome gde je najbolje poručiti tortu ili da dopustite ovaj korak ljudima iz igraonice. Uz to, obvezno, kupite svećice i stavite ih na vrh torte, tako da vaše dete može poželeti želju. A nakon toga, uživajte sa vašim prijateljima u rođendanu, dok se deca bezbedno zabavljaju u dečijoj igraonici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *