home-surveillance_1426-1586

4 načina da sprečite provale

Jedna od potreba skoro svih nas jeste bezbednost i sigurnost doma, poslovnog prostora, kao i sama bezbednost onih koji u određenom prostoru borave. O tome se uvek dodatno misli, budući da se često događa da u medijima budu plasirane vesti o raznoraznim događajima kao što su pljačke, provale, napadi, kako na poslovne, tako i privatne posede.

Načina da obezbedite i osigurate svoju imovinu, kao i svoj život, te živote drugih ljudi, zaista ima mnogo, ali uvek treba misliti o onim najefikasnijim načinima koji će sprečiti provale, osujetiti planove provalnika, ali i poslužiti kao dokaz ukoliko ipak do provale dođe. Mi imamo nekoliko, tačnije četiri rešenja u ovim slučajevima.

Sigurnosne kamere

Jedan od najosnovnijih načina obezbeđivanja bilo kojeg prostora, bez obzira na njegovu namenu, jesu sigurnosne kamere i njihovo postavljanje na svom potrebnim i ključnim mestima. Šta to znači? Sigurnosna kamera se ne može postaviti i instalirati jedna, već je potrebno da ih je više. Najosnovnije je da se nalaze na ulazu, odnosno izlazu, da hvataju sam prilaz objektu, te da se sigurnosne kamere nalaze na svim ćoškovima. Tek ovako raspoređene one imaju svrhu i ispravnu namenu, a ukoliko ih je više onda je još bolje. Kamere snimaju 24 časa svih 7 dana, te samim tim odbijaju osobe sa lošim namerama, ali i beleže sva sumnjiva kretanja, te pruža dokaze ukoliko dođe do nekog nemilog događaja.

Brave za vrata

Ako gledamo činjenično da kvake za vrata ulepšavaju njihov spoljašnji izgled i daju uopšte lepši izgled jednom stanu, recimo, onda je sasvim u redu da znate da brave za vrata jesu veliki deo njihove sigurnosti. Naravno, postoje brave za vrata koje su manje ili više sigurne, ali verovatno će uvek izbor pasti na one koje su mnogo sigurnije i otpornije na provale. Jedno od rešenja jeste cilindar za brave koji se već neko vreme najviše traži kada je promena brave za vrata u pitanju. Ovo je proisteklo od toga što cilindar za brave ne dozvoljava da se ključ dalje kopira, koliko se kopija dobije prilikom kupovine brave toliko ključeva i ima, ključevi su uglavnom manji i lakši za nošenje, a samu demontažu stare i montažu nove brave za metalna vrata je jednostavno uraditi i moguće je samostalno uraditi.

Sigurnosna vrata

Kada smo već kod brave, tu su onda sasvim logično i sama vrata. Njih imamo dosta vrsta, ali je problem u tome što su kod nas negde najviše zastupljena još uvek vrata od drveta za privatne objekte, koja je jako lako obiti, bez puno muke. Rešenje se nalazi svakako u alu vratima, budući da su alu vrata daleko otpornija, čvršća, a uz sve to predstavljaju i investiciju koja se dugoročno isplati. Ulazna aluminijumska vrata jesu korak ka većoj sigunosti, ali su uz to i jako važna zbog bolje toplotne izolacije doma, pa se njihovom ugradnjom rešava više problema.

Alarmi za kuću

I za kraj, naš predlog su alarmi za kuću. Kad god niste kod kuće, alarm je aktiviran, te se može deaktivirati samo uz vremenski ograničeno ukucavanje šifre. Ukoliko dođe do obijanja, nasilnog upada, netačnog unošenja šifre, alarm se oglašava čime se objekat obezbeđuje u jako kratkom vremenskom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *