Zebra zavese Lukić Rolet

Zebra zavese – pravi izbor za svaki prostor

Prepreporuke za uređenje prostora se vremenom menjaju. Stilovi prolaze, dezeni i oblici se razlikuju, ali neprolazni su pojedini elementi koji daju završni pečat svakom stilizovanju. Takve su zavese.

 Trend u odabiru zavesa

Prvo što treba napomenuti da su se i funkcije zavesa menjale tokom vremena, pa time i njihov izbor. U početku su to bili vitraži koji su prekrivali prozorsko staklo, a svaka domaćica se trudila da ih vezom ukrasi i time pokažu svoje umeće u dekoraciji doma. Sada su prozori širi, pružaju veći pogled napolje, tu su i balkonska vrata, pa se i potreba za adekvatnijim prekrivanjem proširila. Zavese se počinju kačiti na garnišne, a čine ih metri i metri nabranog materijala koji delimično ili potpuno prekrivaju staklo. Kada su u pitanju zebra zavese cena varira u zavisnosti od kombinacije boja koje odaberete ali i od potrebne metraže. Svakako preporučujemo da ih kupujete isključivao kod proverenih dobavljača kao što je Lukić Rolet

Kako se vremena menjaju tako se javlja potreba za praktičnijem rešenjem, zavesama koje će uvek biti besprekorne, koje imaju funkciju i potpunog prigušenja spoljne svetlosti, i tu kao idealna opcija nastupaju Zebra zavese. Mnogima su poznatije kao zavese „dan-noć“ jer su napravljene od dvoslojnog platna koji se nalazi na mehanizmu. Njegovim korišćenjem rotiraju se horizontalni providni i neprovidni delovi pa se moze regulisati protok svetla i njegov ugao. Odlična su zamena za roletne pa su veoma tražene i u poslovnim prostorima. Mehanizam se radi po meri, zauzimaju jako malo prostora, a veliki izbor platna omogućava uklapanje u svaki stil.

Zebra zavese – zdraviji izbor u vašem okruženju

Dan-noć zavese su svakako mnogo bolja varijata nego dosadašnje klasične. Platno je antibakterisko, a prednost je i u tome što zapravo niko i nema dodira sa njim, pa se njihovo zamašćivanje i prljanje smanjuje. Ne upijaju duvanski dim, ne zadržavaju bakterije iz vazduha. Odlična su varijanta za dečije sobe, ali i za poslovne prostore gde se smenjuje veliki broj ljudi i garantuju da one neće biti izvor prašine i prljavštine.

Kako održavati ovakve zavese, da li su i tu tako idealne?

Zapravo odgovor je da. Mnoge odbija pomisao da su zebra zavese skupe i teške za održavanje, ali nije tako. Zebra zavese se jednostavno održavaju.

Prvi korak, koji se ne mora raditi svakodnevno, je brisanje vlažnom krpom. Mehanizam se spusti do poda i one se lagano prebrišu, sačeka se da se osuše i to je to – ništa lakše! Zdravije je ne udisati nikakve hemikalije, a one se čiste samo vodom.

Mogu se povremeno i usisati kao detaljniji korak. Tu treba povesti računa da je usisvač podešen na slabiju jačinu usisavanja i da se radi samo ravnim delovima papučice.

Ako se vaše zebra zavese isprljaju teže, može se koristiti i paročistač. I on, zbog osetljivosti materijala, mora biti podešen na nižu temperaturu i dovoljno odmaknut od njega. Svako dalje čišćenje (mašinsko pranje i hemijsko čišćenje) može dovesti do uništavanja platna, a složićemo se da se mnogo češće tako zaprljaju obične zavese koje se dodiruju rukama bezbroj puta na dan.

Neka izbor vaših zavesa bude ukras kako vašeg prozora tako i ukras vašeg prostora. Ne oduzimajte sebi vreme peglanjem, pranjem i kačenjem istih varijatni koje se moraju potpuno skloniti sa prozora da bi svetlost ušla. Odabirom zebra zavese donećete eleganciju svom prostoru, vizuelno više prostora i stvorićete zdravije okruženje za boravak.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *