5 letovališta idealnih za letovanje sa porodicom

Porodični odmor, bilo da je u pitanju letnji ili zimski, zahteva dobru pripremu, posebno ukoliko izabranu destinaciju posećujete po prvi put. Blag nagib obale, čisto more, prostrana plaža i sadržaji za decu, samo su deo faktora koji utiču na izbor letovališta.
Za vas smo izdvojili 5 letovališta u našem regionu koje porodice često biraju za svoje letovanje.

Halkidiki – Grčka

Ovaj deo Grčke veliki deo naših turista preporučuje za odmor sa porodicom i sa decom i Halkidiki je već tradicionalno izbor brojnih porodičnih gostiju iz Srbije. Sam početak Halkidikija se nalazi na oko 700 kilometara od Beograda i ima brojne plaže, najčešće peščane i veoma
čisto more.
Iskusni putnici kažu da su sva tri prsta Halkidikija idealna za odmor sa decom.
Ukoliko ste ljubitelj dugačkih, prostranih plaža, toplu preporuku dajemo za mesta koja se nalaze na samom početku Halkidikija – Nea Flogita i Nea Plagia. More u ovim mestima je plitko, idealno za brčkanje mališana, a cene smeštaja su nešto povoljnije u odnosu na druge delove Grčke.
Za letovanje sa decom, možemo preporučiti još i Kasandru, kao i Siviri i Skala Furka – manja i mirna letovališta za odmor.

Krk – Hrvatska

krk-hrvatska
Krk je jedno od popularnijih hrvatskih ostrva, ujedno i najveće na Jadranu. Nalazi se u umerenom i blagom pojasu Mediterana sa čak 2500 sunčanih sati u godini. Ostrvo se nalazi na oko 550 kilometara od Beograda i do njega se dolazi odličnim autoputem.
Ostrvo Krk okružuje čisto i bistro more, a plava zastava, kao oznaka kvaliteta usluga i kristalno bistrog i čistog mora, istaknuta je na 15 plaža ostrva. Do mnogobrojnih peščanih, šljunčanih i kamenih plaža može se, osim kolima, doći i pešačkim i biciklističkim stazama čija je dužina oko
300 kilometara.
Prelepo i čisto more, kao i veliki broj sadržaja za decu, razlozi su da se Krk nađe na listi popularnih destinacija za odmor sa porodicom.

Drač – Albanija

drac-hotel
Drač je grad sa više od 300.000 stanovnika, nalazi se u severnom delu Albanije, na obali Jadranskog mora i u pitanju je primorski grad Albanije najbliži Srbiji. Od Beograda do Drača se stiže za samo 6 do 7 sati vožnje i to najvećim delom autoputem.

Putovanje u Albaniju poslednjih nekoliko godina postalo su izuzetno popularno među turistima iz Srbije, a koji se iz Albanije vraćaju puni pozitivnih utisaka. Zahvaljujući niskim cenama koje su i do 40 odsto niže nego u Grčkoj ili Hrvatskoj, ali i prostranim plažama, blagim nagibom obale, brojnim sadržajima za decu – Drač se zasluženo nalazi na listi naših preporuka.
Uz već navedene razloge, Drač ima u ponudi i brojne hotelske komplekse sa bazenima, toboganima i nebrojano mnogo sadržaja za decu. Jedan od hotela koji porodični gosti iz Srbije najčešće biraju je i Grand Blue Fafa Resort, hotel na samoj plaži sa velikim bazenima, igralištima za decu, SPA centrom i sopstvenom plažom.
Svakako, ne treba zaboraviti da su, uz Drač kao grad najbliži Srbiji, među našim turistima posebno popularna i letovališta na jugu poput Sarande i Ksamila koje izlaze na Jonsko more.

Rafailovići – Crna Gora

Rafailovići su dobro poznato letovalište u Crnoj Gori, nedaleko od Budve i na oko 550 kilometara od Beograda. U pitanju je staro ribarsko naselje, a danas jedna od idealnih destinacija za odmor sa porodicom i malom decom u Crnoj Gori. Ovo mesto je ušuškano između dve prelepe plaže – Kamenova sa jedne strane, popularne među tinejdžerima, i bečićke peščane plaže koja je pravi raj za mališane koji vole igru u pesku.
U Rafailovićima možete odsesti u nekoliko manjih hotela, mada apartmanski smeštaj dominira. Na samoj obali postoji i dečije odmaralište.

Tasos – Grčka

Grčka, kao zasigurno omiljena destinacija za letovanje među turistima iz Srbije, ima nebrojano mnogo prelepih mesta koje može da ponudi za odmor sa porodicom, te je vredno spomenuti i jedno od poznatijih – Tasos.

Tasos je jedna od najlepših i najpopularnijih destinacija kada su u pitanju grčka ostrva. Nalazi se na oko 850 kilometara od Beograda i obiluje nepreglednim borovim šumama i maslinjacima, kao i prelepim plažama, bistrim i toplim morem.

Na Tasosu postoji oko 70 uređenih plaža, od kojih su najbrojnije peščane, ujedno i omiljene među najmlađim gostima. Ono što takođe Tasos izdvaja su i plitko more i prostrane plaže koje su idealne za boravak porodica sa decom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *