euro palete

5 načina kako možete da iskoristite euro palete

Danas su sve više u upotrebi euro palete. One se obično upotrebljavaju za transport velikih predmeta, ali se često zanemaruje njihova sekundarna primena. Naime, prodavnice i marketi koji robu primaju, euro palete često odbace kada se roba istovari. A zapravo euro palete mogu mnogo čemu da posluže.

Potrebno vam je samo malo mašte i paleta može da se transformiše u ukrasni komad nameštaja, baštensku opremu ili samu umetnose. Sve zavisi koliko ste kreativni. Ako ste i vi među “uradi sam” snalažljivim ljudima, onda pogledajte šta sve od euro paleta može da se napravi.

Vrt za skladištenje biljaka i kutija za cveće

Da, da, euro palete lako mogu da postanu praktične i vrlo korisne. Dovoljno je da ih poređate u dvorištu i od njih napravite vrt visećih biljaka. Između svake letvice možete zakačiti cveće ili neku drugu ukrasnu biljku i tako ćete napraviti veoma zanimljivu dekoraciju u dvorištu.

Dovoljno je da sastavite nekoliko paleta i od njih da napravite kutije za cveće. Tako ćete moći ove kutije da čuvate i u zatvorenom prostoru i na otvorenom, a sigurni smo da će dati vašoj bašti ili vašem domu potpuno drugačiji izgled.

Sto za kafu

Možete napraviti i sto za kafu od euro paleta. Ako želite jedan moderan i unikatan stočić, onda dodajte točkiće na stolove i eto lepog i funkcionalnog stola. A uz to, veoma povoljn ćete dobiti ovaj komad nameštaja za svoju baštu ili u svom domu. Naravno, euro palete uvek možete da prefarbate u omiljenu boju kako bi se stočić savršeno uklopio u prostor u kojem se nalazi.

Police za knjige ili kanta za igračke

Da, da, palete mogu da vam posluže i kao police za knjige, a ako ih postavite ravno, onda možete staviti nekoliko paleta jednu na drugu i od njih napraviti prostor za skladištenje knjiga, beleški, spisa, časopisa i magazine. Naravno, mogu da posluže i kao odlično mesto za odlaganje igračaka, a neophodno je da novom komadu nameštaja pronađete adekvatan prostor gde će biti smešten.

Cipelarnik

Od paleta možete napraviti i veoma praktičan cipelarnik. Naravno, napravite veličinu cipelarnika u odnosu na količinu obuće koju posedujete. I da, zapamtite, sada ćete moći lako da oragnizujete svu obuću, pa na jednoj strani možete čuvati obuću mališana, a na drugoj obuću ostalih ukućana.

Ljuljaške i svetleće euro palete

Ako želite da obradujete svoje mališane, transformišete euro palete u ljuljašku. Ovo je poseban poduhvat zato pažljivo delajte, osigurajte dobro lanac ili konopac kojim ćete palete okačiti kako biste bili sigurni da su vaši mališani bezbedni tokom ljuljanja. Novu ljuljašku postavite na vidno mesto u dvorištu ili pod tremom i pustite mališane da uživaju u novoj ljuljaški.

Ukoliko vam dvorište nije dobro osvetljeno, onda palete možete da pretvorite u fenjere, a možete osvetleti ili onaj tamniji deo dvorišta ili popločani deo kako biste znali kuda ide staza. A uz to, stazu možete takođe napraviti od paleta ili od letvica koje čine palete. Dovoljno je da letvice odvojite od same palete i da ih postavite onim delom dvorišta kuda želite da bude vaša staza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *