Prolećni saveti za održavanje objekata

Posle duge, teške zime u većem delu zemlje, proleće je dobrodošlo. Vreme je obnove. 

Sveži početak proletnjog čišćenja pametan je i proaktivan potez za zaštitu i ulepšavanje vašeg objekta. Dobro zbrinuta zgrada takođe poboljšava zdravlje i moral ljudi u njoj. Pogledajte prolećne savete koji će vam pomoći u čišćenju i održavanju objekata tokom svake godine.

1) Prolećni vodič

Bavljenje malim detaljima može dovesti do ogromnih poboljšanja izgleda i funkcionalnosti. Pitajte svog dobavljača usluga, kućnu kompaniju ili majstora da prođe sa vama, usredsređujući se na detalje koje obično zanemarite. Neke stvari koje treba pregledati radi popravke, zamene su: vrata, ugaoni štitnici, pločice, i malter, prekidači za svetlo, plafonske pločice, stolovi i police, ormari i šarke i aparati za gašenje požara. I ne zaboravite koliko svežije izgleda novo zaptivanje i novi premaz boje na zidovima, toplije vreme može proleće da učini sjajnim vremenom da vašem objektu pruži novi estetski život.

2) Podovi i tepisi

Vreme je za dubinsko čišćenje koje obavljate jednom godišnje. Pranje tepiha održaće ih novim i takođe će smanjiti alergene koji su se tokom zime nakupili. Sačekajte da nestane najgore od prolećnog polena, a zatim očistite svoje tepihe prema smernicama pravih stručnjaka. Škole bi takođe trebale da zakažu godišnje održavanje svojih podova koji se nalaze u salama za fizičko, a koji obično zahtevaju lagano pranje.

3) Čišćenje kupatila

Svakako je potrebno svakodnevno čišćenje, ali obavezno je i povremeno dubinsko čišćenje. Prljavština i klice koje se vremenom neizbežno nakupljaju mogu se sada napasti saniranjem svih površina toaleta i mokrog čvora. Zamenite ogledala, odčepite sudopere, dezifiknujte iza wc šolje, i budite sigurni da ste sve ponovo prešli, kako bi vaše kupatilo odisalo prolećnom svežinom.

4) Stanje klima uređaja

Ugradnja klime je samo prvi korak kada je vaš uređaj u pitanju. Kada dođe proleće vreme je da ovoj jedinici klima uređaja date prolećnu proveru kako bi se dom efikasno ohladio kada dođe vruće vreme. Čišćenje zavojnice ne samo da povećava radnu efikasnost, već takođe može poboljšati kvalitet vazduha u zatvorenim prostorima, što čini sve zdravim. Uzmite u obzir činjenicu da je klima uređaj ostala neiskorišćena čitavu zimu, a to znači nakupljanja prljavštine i mulja što zauzvrat znači mirise, alergene, visoke troškove rada, pa čak i degradaciju ili mogući kvar uređaja. Preventivno održavanje klima uređaja učiniće da svi budu zadovoljni tokom leta.

5) Pozovite stručnjake

Ako već koristite održive procese, možda biste mogli unaprediti da svoj program prebacite na sledeći nivo. Pokušajte da pronađete dobre preporuke za agencije koje se bave održavanjem i čišćenjem objekta. Na ovaj način, vršićete preventivno, dubinsko i profesionalno čišćenje u vašem objektu. Agencija za čišćenje pružiće svoje usluge, tako što će vam poslati profesionalce koji posao čišćenja obavljaju do najsitnijih detalji ili baš onako kako vi to zahtevate. Ukoliko imate velika pospremanja, slavite rođendane, godišnjice ili nešto drugo, profesionaci u ovom poslu pobrinuće se da vaš dom srede u potpunosti, dok za to vreme vi možete odmarati ili sabirati utiske sa proslava.

6) Osvežite upravo očišćen dom

Učinite ljude srećnim pre nego što uđu čak i kroz vrata. Sada je vreme za sadnju sezonskog cveća. Bez obzira da li imate formalni plan uređenja pejzaža ili samo nekoliko saksija pored ulaznih vrata, biljke će ostaviti pravi utisak. Zelenilo u vašoj zgradi takođe će stvoriti prijatno okruženje. Pitajte svog dobavljača usluga o ulepšavanju terena, održavanju i nezi biljaka. Ukoliko nemate vreman za sadnju, agencije za održavanje nude zaposlene koji će negovati vaše biljke, sređivati prostor oko njih, uklanjati sneg u zimskom ili prašinu u prolećnom period.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *