Pvc stolarija Beo PVC

Da li je polovna PVC stolarija iz inostranstva investicija koju je dobro realizovati?

Šta sve kupujemo polovno? Ono što je najčešće, bar na našim prostorima, to je garderoba koja se može pronaći u mnogobrojnim second hand radnjama, koje se nalaze u svim gradovima, sigurno bez izuzetka. I ovde ne postoji nikakav problem, ukoliko vam se nešto dopada, ukoliko je vaš broj i odgovarajući model, nije pohabano, sve odmah vidite i uzimate po jako povoljnim, a nekada i smešnim cenama, jer su nerealno niske.

Pored toga, često se kupuje polovni alat, kao što su bušilice, setovi francuskih ključeva, čekića, baštenski setovi, što je zapravo odlično, jer vidite da li je ispravno ili ne, ako jeste uzimate, a uštedite ogromne pare, jer su novi setovi često skupi, posebno kada želite da kupite od brendova koji su poznati i kvalitetni. Pored svega toga, u današnje vreme se sve češće kupuju polovni komadi nameštaja, nekada direktno od onoga ko je taj nameštaj koristio, a nekada u radnjama koje se bave takvom preprodajom.

No, postojie još neki proizvodi koji se sve više prodaju i kupuju kao polovni, a to su PVC prozori, PVC vrata, koje je lako naći i na domaćem, a posebno na inostranom tržištu.

Glavno pitanje koje se postavlja u trenutku kada imate priliku da kupite polovnu PVC stolariju jeste da li je to pametna investicija i da li će se ona isplatiti dugoročno. Nravno, u prvom mahu vam se ovo mora učiniti kao dobra ideja, budući da je često razlika u novcu koji se izdvaja za polovnu PVC stolariju velika u odnosu na ono što je potrebno dati za PVC stolariju koja je sasvim nova, ali ono što svi, ili bar većina zna, jeste to da određena svota novca u jednom trenutku, bila najveća u odnosu na sve ostale ponude, može da znači i uštedu. A da li je pametno kupiti polovnu PVC stolariju iz inostranstva ili ne, sigurno ćete zaključiti nakon pročitanih nekoliko narednih redova.

Važno je da prodavnica legalno prodaje polovnu PVC stolariju za koju izdaje račune.

Mesto kupovine PVC stolarije

Jedna od važnih stavki u trenutku kupovine polovne PVC stolarije, bitno da li je u pitanju jedan PVC prozor ili njih mnogo, da li su u pitanju PVC vrata ili kompletna stolarija, jeste samo mesto gde se ta PVC stolarija prodaje. Jako je važno da mesto, prodavnica, skladište, budu legalni i da imaju ovlašćenje za ovakvu vrstu preprodaje, jer na taj način i vi sami dobijate jednu određenu garanciju da kupljen proizvod, iako polovan, ima određen kvalitet i mogućnost za dalje korišćenje bez ikakvih problema. Svako ostalo vršenje kupovine polovne PVC stolarije za sobom povlači i jednu određenu vrstu rizika, a onda će rizik ili da se isplati ili da vam ubrzo pokaže da se radilo i pogrešnoj odluci, a svakako i pogrešnoj i lošoj investiciji.

Starost polovne PVC stolarije

Kada kupujete polovnu PVC stolariju na ovlašćenom prodajnom mestu, onda ste u velikoj meri sigurni da su informacije koje ćete dobiti o PVC prozorima ili PVC vratima koji su korišćeni tačne ili bar približno tačne. Međutim, sve ostalo vam ostaje da verujete na nečiju datu reč. A jedan od najvećih rizika jeste starost, te još jedna stavka, o kojoj ćemo kasnije govoriti i pisati.

Starost PVC stolarije je često jako teško odrediti, naravno, kada ne postoje papiri i deklaracije o proizvodima koji se prodaju. Ukoliko papiri postoje, onda nema ni laži, a ni prevare, a vi na osnovu toga možete odmah odlučiti da li je vredno kupovanja ili ne. PVC stolarija se izrađuje tako da bude što otpornija i dugotrajnija, a kako je sam PVC materijal otporan i izdržljiv, te sa na njemu promene ne mogu videti jako dugo, bar ne neke drastične promene, koje nastaju na drvenoj stolariji, recimo, onda je teško odrediti da li se radi o PVC vratima ili PVC prozorima koji su negde bili ugrađeni i korišćeni dve do tri godine ili skoro celu deceniju. A priznaćete, razlika između 3 i 10 godina je jako velika. Kupovina nove PVC stolarije je uvek bolja ideja ako ste spremni da odvojite nešto više novca. Kvalitetnu a pritom i povoljnu stolariju možete naći uglacnom u firmama srednje veličine kao što je BeoPVC iz Beograda.

Nije velika samo po tome da se kvalitet tokom određenog broja godina korišćenja neminovno menja, već i po samoj ceni, jer se polovna stolarija korišćena dve ili tri godine ne može naplatiti kao ona koju je neko koristio čitavu deceniju. Ali, bez deklaracije, ovo je stavka koju uopšte nije lako proveriti i saznati, zbog čega uvek glas i savet ide u smeru preporuke nešto većeg ulaganja novca u novu stolariju o kojoj znate apsolutno sve, već u samom startu, a ono što je najbitnije, odmah znate sve o materijalima od kojih je PVC stolarija izrađena.

Kvalitet polovne PVC stolarije

Kada se govori o kvalitetu PVC stolarije, najpre se misli na materijale koji su korišćeni za izradu celokupnog PVC prozora ili nekih PVC vrata. Kako su PVC komadi stolarije nešto složeniji mehanizmi, te su sastavljeni od slojeva različitih materijala, kombinacije više maaterijala, jako je važno šta je sve to korišćeno, kako biste više znali o celokupnom kvalitetu. Neki materijali koji se koriste za izradu PVC stolarije su trenutno izdržljivi, međutim, pod pritiskom prolaska vremena, pod pritiskom vremenskih uslova i prilika, odnosno, neprilika, oni brzo popuštaju, a PVC stolarija popušta i brzo propada.

S druge strane, postoje materijali koji su veoma izdržljivi i otporni, na brojne, čak i veoma teške uslove, što stolariju čini nepromenljivom dug niz godina, pa čak i više decenija. I sve to znate kada kupujete novu PVC stolariju. Odmah imate uvid u sve ove komponente, a šta ćete uzeti, zavisi od vaših potreba, želja, a svakako i kogućnosti, jer svi znamo da se dobar kvalitet plaća, ali štedi dugoročno.

No, polovna PVC stolarija je nešto što predstavlja „mač sa dve oštrice“. Zašto? Odgovor je, na osnovu svega već rečenog, prilično jednostavan. Baš kao i kada je reč o starosti PVC stolarije, sam kvalitet je nešto što tek ukazuje da imate isključivo izbor da verujete ili ne verujete na reč onoga ko vam tu stolariju i prodaje. Fizički, spoljašnji fizički izgled je nešto što je uglavnom isto i što se teško razlikuje usled kvaliteta materijala koji se koriste za kompletnu izradu, pa samo onaj koji je izvršio kupovinu novog proizvoda, zapravo zna šta je kupovao.

Loš kvalitet je ono što se najčešće i prećuti, jer je to čest razlog zbog kojeg se polovna PVC stolarija nađe u slobodnoj prodaji.

Na kraju, da li ćete kupiti polovnu ili novu PVC stolariju, zavisi isključivo od vaše želje i mogućnosti. Postoje situacije kada je polovna PVC stolarija odlično rešenje, jer jednostavno nije potrebno, niti neophodno ulagati u nov proizvod, ali bilo kako bilo, uvek je potrebno obratiti pažnju na prethodne stvari, pa onda doneti odluku šta, kako i gde kupiti.

Porčitajte još zanimljivih saveta za uređenje doma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *