Event centri su i dalje trend koji osvaja tržište ugostiteljstvu

Do pre nekoliko godina termin event centar je bio apsolutna nepoznanica, nije bilo ni najmanjih naznaka da će ovakav tip prostora postati vodeći trend u našem ugostiteljstvu, mada je već odavno osvojio mnoge evropske gradove.

Kao i većina zapadnoevropskih trendova i ovaj se postepeno širio i postao svakidašnjica bez koje ne može da se zamisli dobro organizovana proslava. Danas ih u Beogradu ima toliko da je teško sve ih nabrojati, ali su najtraženiji oni koji se po svojoj autentičnosti izdvajaju iz mnoštva. 

Autentičnost i mogućnost prilagodjavanja je najvažnija odlika modernog  event centra

Danas je za  goste važno da se na svakom mestu oseća prijatno, žele komfor na proslavama, zato je najjednostavnije rešenje izabrati prostor koji je prilagodljiv svakoj vrsti proslave, a pun pogodak je ako ima i tu crtu autentičnosti koja će osvojiti zvanice.

Veliki prostori,  koji primaju veći broj zvanica,  teško se prilagodjavaju potrebama proslave zato što nije jednostavno za nekoliko sati preurediti salu od skoro hiljadu mesta. Optimalna veličina i kapacitet najtraženijih event centara je oko tristotine gostiju, oni se lako transformišu i preurede za različite potrebe, prohteve i želje.

Za njih se kaže da su mesta koja osvajaju stilom, a stil se menja od proslave do proslave i zavisi od dekoracije koja se radi po želji klijenata, tako  event centar za svaku proslavu dobija novo ruho i postaje gotovo neprepoznatljiv čak i za one koji su članovi njegovog tima i brinu o tome da svaka proslava protekne u najboljem redu.

Trend je da se glamur i sjaj koji krasi autentična sale u evropskim metropolama preselio i na mesta ovakvog tipa u Beogradu, a polako i u drugim gradovima Srbije. 

Otvoreni koncept organizacije proslava

Jedna od najznačajnijih i vrlo inovativnih odlika event centra je otvoreni koncept organizacije proslava koji podrazumeva da se klijentima ostavlja mogućnost da u potpunosti učestvuju u kreiranju svakog detalja, od ukrašavanja enterijera, do odabira pozivnica i kreiranja menija,da njihovi predlozi i uputstva budu vodeće smernice timu koji organizuje proslavu. Otvorenost za nove, sveže ideje klijenata je ono što daje autentičnost po kojoj se jedan event centar izdvaja od drugih. 

Ona u svakom smislu nadmašuje  autentičnost prostora, zato što prostor estetski može da bude doveden do savršenstva, ali da organizaciono zakažu i da proslava bude potpuni promašaj. Zato se organizacije proslava prepuštaju timu koji se time bavi i koji postoji u okviru svakog event centra, a osnova svakog dobro organizovanog i uspešnog tima je otvorenost za nove ideje. 

Minimalistički stil osvaja i event centre

Minimalistički stil je sveprisutan u mnogim oblastima, to je trend koji u savremenom modernom društvu nameće život u što jednostavnijem okruženju. Jednostavnost nije neposredno vezano za sve što nije lepo, naprotiv, koncept minimalizma ističe jednostavnost kao jednu od osnova lepote.

Na samom primeru event centra, jednostavno uredjenu salu je mnogo lakše urediti i dekorisati za bilo koju vrstu proslave, pa su sale ovakvog tipa poput kameleona koji za svako novo okruženje menja izgled, od tradicionalnog srpskog dekora, do dekora modernih linija i oblika, tako da svako može da dobije baš ono što želi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *