Evo kako da odaberete savršene fotelje za Vaš prostor

Oni koji imaju tu sreću da imaju veliku porodicu ili da im je kuća uvek puna prijatelja, znaju koliki problem može da bude prostor za sedenje. Pri prvom opremanju stana najčešće se kupuje garnitura, možda jedan tabure, i mnogi shvate da im to nije dovoljno tek nako što im prvi put dođu gosti. Zbog toga bi prilikom opremanja životnog prostora trebalo uzeti u obzir fotelje, kao idealan dodatak svakom kutku za sedenje u dnevnoj sobi, biblioteci, dečijoj sobi, pa i u poslovnim prostorima.

Fotelje za dnevnu sobu

Kada se oprema dnevna soba fotelje se usklađuju sa odabranom garniturom ili se kupuju u kompletu. Ako ste tip koji voli da se poigra bojama i kontrastima i tako dodatno oživi prostor možete, na primer, kupiti ugaonu garnituru neke smirenije boje, kao što je braon, a naslonjače mogu biti žute ili plave. Osim o boji, treba voditi računa i o dimenzijama dnevne sobe i nameštaja jer, ako ih ne uskladite, može se desiti da preveliki nameštaj „uguši“ celu sobu i vizuelno je učini mnogo manjom.

Pošto postoji više različitih stilova, za dnevnu sobu bi najbolje bilo da odaberete fotelje sa krilatim naslonom, to su one velike, udobne, ili možete odabrati klubsku ili „bačvastu“. One su odlične i za opremanje biblioteke ili kutka za čitanje u dnevnoj sobi. Ako volite da se ušuškate i čitate dobru knjigu dok napolju pada sneg, jednostavno pored naslonjače u dnevnoj sobi stavite lampu, zbog svetla bi idealno bilo da bude podna lampa, prebacite neko ćebence preko naslona i napravili ste sebi savršen kutak za opuštanje i čitanje.

U poslednje vreme su jako popularne i lenjivac fotelje, posebni komadi nameštaja na kojima možete i da ležite, kao niste baš mnogo visoki. One su jako velike pa se mogu uklopiti samo u dnevne sobe velikih kvadratura.

Fotelje za dečije sobe

Za dečije sobe su idealne fotelje na rasklapanje, koje se za tren oka pretvore u udoban krevet. Jednu takvu naslonjaču možete kupiti dok su Vam deca još mala, sigurno će Vam koristiti dok ih dojite noću ili uspavljujete. One će Vam služiti i kasnije kada deca porastu i drugari dođu da prespavaju kod njih. Umesto da se guraju u jednom krevetu, ili da morate da koristite dušek na naduvavanje, razvucite fotelju i mališani će se sigurno dobro naspavati.

Niske fotelje su idealne za poslovni prostor

Za opremanje poslovnog prostora najčešće se koriste niske fotelje bez naslona za ruke. One ne zauzimaju previše mesta pa ih u mnogim firmama stavljaju čak i u hodnike ili čekaonice.

Odaberite je umesto radne stolice

Umesto občine radne stolice koja može narušiti izgled Vaše kancelarije možete odabrati fotelju koja se okreće. Mnoge firme proizvode takve fotelje koje imaju opciju podešavanja visine, tako da su idealne za kancelarijski prostor. Treba naglasiti i da su često mnogo udobnije od radnih stolica i da će Vam svakako više prijati da osam sati dnevno provedete na poslu ako Vam je udobno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *