komarnici

Evo šta savetuju profesionalci ukoliko odlučite da menjate stolariju-ugradite komarnike

Svi koji imaju zastarelu stolariju koja već godinama u nazad utiče na povećanje troškova grejanja, treba da razmisle o njenoj zameni i ugradnji nove. Na taj način će svom domu obezbediti potrebnu toplinu i udobnost, naročito u hladnim zimskim danima. 

Ako i vi imate problem sa prozorima koji na najmanje udare vetra škripe, pomeraju se, tj. ne dihtuju kako treba, trebali biste da razmislite o ovakvoj vrsti investicije. Iako ćete za ovako nešto morati da izdvojite priličnu sumu novca, bar ćete biti mirni dugi vremenski period kada se radi o ovoj vrsti majstorskih radova.  

Ono što treba da znate je da se danas nova stolarija može postaviti kako u samoj fazi izgradnje stanova, tako i nakon nje. Mnogi investitori uz novu stolariju postavljaju i komarnike na svim prozorima i terasnim vratima tako da kupac nekretnine u ovakvoj stambenoj zgradi neće morati da ulaže ni dinara kada je stolarija u pitanju. Sa adekvatnim komarnicima imaćete potpunu zaštitu od ulaska insekata kao i od polena koji je aktuelan s proleća. 

Bolja izolacija kao i manji računi za struju je nešto što možete da očekujete od nove stolarije

Za koju god vrstu stolarije da se odlučite, svaka od njih će vam pružiti odgovarajući stepen izolacije pa će vaš dom biti ušuškaniji i topliji, naročito zimi, tokom ledenih dana. To će uticati na to da vam računi za grejanje budu znatno manji, jer toplota neće imati gde da „izlazi“. Dobra stolarija će vas zaštiti od svih vremenskih uslova poput vetra, kiše, mraza, kao i od UV zračenja u letnjem periodu. 

Koliko ćete novca morati da izdvojite zavisi od kakvog materijala se stolarija sastoji

Što je stolarija napravljena od kvalitetnije vrste materijala, ona je i skuplja. Tako, za aluminijumsku stolariju biće potrebno da investirate nešto više novčanih sredstava od recimo PVC stolarije. ALU prozori i vrata ća vam pored toplotne pružiti i adekvatnu zvučnu izolaciju sa kojom ćete biti prezadovoljni. 

PVC stolarija spada u jeftiniju varijantu, dok po kvalitetu ne zaostaje puno za aluminijumskom. Zbog toga je sve popularnija kod nas, pa se mnogi odlučuju upravo za ovu vrstu. Iako se radi o materijalu koji je plastika, ona je vrlo kvalitetna i pruža maksimalan stepen zaštite svakog doma. Najčešće ćete naići na belu boju pvc stolarije. Takođe, sve aktuelnija je i braon boja koja vam za trenutak može odati utisak da se radi o drvenoj stolariji. 

Svaka vrsta stolarije sem drvene je laka za održavanje

I aluminijumska, baš kao i PVC stolarija ne zahtevaju mnogo vremena kada je održavanje u pitanju. Održavanje obe vrste stolarija je vrlo jednostavno. Ono što vam jedino treba jeste pamučna krpa, mlaka voda i neki blagi deterdžent koji inače koristite za pranje sudova. Povremeno, kada primetite, prebrišite prašinu sa okvira i rama i vaša stolarija će uvek biti blistavo čista.

Drvena stolarija zahteva da izdvojite malo više slobodnog vremena pa tako jednom u dve godine bi bilo poželjno da je premažete zaštitnom bojom ili sadolinom na bazi voska kako biste joj pružili odgovarajuću zaštitu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *