grejanje

Grejanje – za komfor i toplotu svake prostorije

Tokom hladne zime neosporno je potrebno imati grejna tela, kako bi se obezbedila toplota u domu – kući, stanu, ali i kancelariji i drugim lokalima. Za fenomenalno grejanje i postavljanje instalacija, zaduženi su profesionalni majstori dobro poznatih proizvođača i distributera delova. 

Postoje različite varijante – centralno i električno, kao i podno grejanje, a najčešće se postavljaju panelni i standardni radijatori. Izbor se vrši i u pravcu odgovarajućeg kotla, na pogon drveta ili peleta. Grejanje je danas neophodno postaviti u prostoriju bilo koje kvadrature, jer zime mogu biti ledene i snežne.

Grejanje – vrste koje su na raspolaganju

Odabir vrste grejanja počinje konsultovanjem za profesionalnim majstorima i instalerima delova i elemenata. U zavisnosti od kvadrature prostora, namene objekta i potreba za poboljšanjem temperature, određuje se i vrsta grejnih tela. Naime, postoji klasična i električna varijanta. Dok se klasično grejanje povezuje uz kotlove na pelet ili loženje drva, električno se bazira na kotlu koji kao izvor snage koristi direktno električnu energiju. Snaga se izražava u kilovatima, i određuje prema predviđenom prostoru. Kada se izvrši izbor načina povezivanja, dostupno je električno podno i grejanje koje daju radijatori. To mogu biti stariji modeli, poznatiji kao tučani, ili današnji panelni radijatori. 

Podno grejanje u električnoj varijanti ima veliku prednost uštedu prostora, kao i postavljanje instalacija bez potrebe da se raspoređuju radijatori. Panelni radijatori mogu biti norveškog tipa, i odaju odličnu toplotu. Vrlo su kompaktno dizajnirani i osmišljeni da štede raspoloživ prostor. Nisu primetni, i odlično se uklapaju u svaki stil uređenja, a povezuju tankim i neprimetnim cevima. Za razliku od ovog tipa, podno grejanje zahteva postavljanje grejnih tela ispod nivoa poda, bez vidljivih elemenata i instalacija. 

Podno grejanje – toplota za svaku prostoriju

Idealan način da se unese potrebna toplota u prostorije, bez isušivanja vazduha, jeste uz podno grejanje. Može da se postavi uz električni pogon, ili na kotao do kojih će voditi minijaturne cevi. Sloj se postavlja ispod nivoa poda, pa se instalacije ne vide. Podno grejanje može da ima sloj grejnih kablova, ili grejnih mreža, a panelni radijatori nisu neophodni. Pogodno je za bilo koji tip objekata, stambene zgrade, kuće, ugostiteljske i trgovinske radnje, kao i industrijske pogone. 

Podešavanje temperature uz podno grejanje omogućeno je dostupnim termostatom, koji se postavlja na zid u vidu prekidača, kao i daljinsko pokretanja. Ne postoji nikakav nivo vibracija, niti sušenja vazduha, a i primetno se smanjuje emitovanje prašine. Podno grejanje može da bude osnovni i jedini način održavanja toplote u prostoriji, a sa druge strane i dopunski tip standardnog grejanja, gde toplotu emituju i radijatori. Prednosti ove vrste grejanja ogledaju se i u jednostavnom i efikasnom postavljanju na veliki broj podloga, a savršeno je za oblaganje pločicama – keramičkim, granitnim ili mermernim. Toplota je zagarantovana, a svežina u prostoriji maksimalna. 

Grejanje je potrebno da ima svaki objekat, jer su zime često nepredvidive i hladne. Bez obzira da li se radi o centralnom grejanju gde toplotu daju panelni radijatori, podnom električnom ii uz kotao, stepen toplote koji se dobija je neuporedivo kvalitetniji, trajniji i bolji od svih drugih peći i grejnih tela. Grejanje je način da se unose toplota u dom, omogući komfor, odmor i relaksacija bez granica. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *