Kad biraš, biraj keramičke kade

Prlikom opremanja kupatila, posebnu pažnju posvećujemo odabiru svakog elementa, od sanitarija, preko nameštaja, do ukrasnih detalja jer oni treba da zadovolje niz kako funkcionalnih, tako i estetskih kriterijuma. Keramičke kade sjajno odgovaraju na sve zahteve.

Prostor koji je udoban

Kupatila su uobičajeno prostorije male kvadrature u kojima treba da budu smešteni i klozet, i lavabo, i kada, i ormarići i police za raznorazne potrebštine, obično veš-mašina, katkad bide ili još neki funkcionalni element. Kada se njegovi elementi biraju, važno je uskladiti ih sa prostornim kapacitetom, rasporedom cevi, ventilacije, i napraviti optimalan raspored.

Svakako, treba odabrati i pločice i učiniti da svaki detalj bude na pravom mestu. Cilj je da na kraju dobijemo prostor koji je udoban, u kom rado boravimo i obavljamo higijenske navike. Sa druge strane, kupatilo treba da bude i komotno, i čisto, a stvari od otpornih materijala, koji će odoleti visokim temperaturama, vodi i vlazi. Keramičke kade su u tom pogledu odličan izbor.

Mesto za kupanje

Poseban deo svakog kupatila jeste upravo prostor za kupanje, koji može biti koncipiran na više različitih načina, te možemo izabrati kade, kadice, kabine, ili pak tuševi mogu biti instalirani na pločice, zajedno sa staklenom stenom. Opcija je svakako više, a za šta ćemo se opredeliti, zavisi od raspoloživog mesta, drugih elemenata, ličnog ukusa, potreba navika, te i budžeta.

U svakom slučaju, keramičke kade mogu biti klasične, različitih dimenzija i oblika, i kao takve omogućiti nam uživanje u čuvenom kupanju u toploj kupki. One mogu biti i u formi tuš kadica, kada mogu biti različitih i dimenzija i oblika, kvadratne, pravougaone, polukružne, koncipirane da im je zid sa jedne, dve ili sve tri strane, kada se na njih neretko ugrađuju i stakleni paravani. Dakle, u svim opcijama, osnova od keramike mogućna je i poželjna.

Prednost u odnosu na druge opcije

Keramičke kade napravljene su od prirodnog materijala, izuzetno su kvalitetne, trajne i otporne, jednostavno bezvremenske. Predstavljaju moderniju opciju od nekada stalno korišćenih gvozdenih, ali i kvalitetniju od danas popularnijih akrilnih. Vrlo se lako održavaju, na njima se ređe talože bakterije, ne žute, ne rđaju. Prosto, mnogo su zahvalne, kvalitetne, mogu nas služiti godinama, pa i decenijama.

Zbog svojih sjajnih performansi, malo su skuplje i generalno ređe u prodaji. Iako su malo teže i lakše se okrnje od možda akrilnih, te o njima treba posebno voditi računa prilikom transporta i ugradnje, sinonim su za eleganciju, kvalitet i trajnost. Štaviše, kada se uglancaju imaju neprikosnovenu belinu i sjaj, a prilikom dodira pružaju sjajan doživljaj.

Za enterijer koji obožavamo

Kao i kod svih drugih prostorija, i prilikom uređenja kupatila treba voditi računa o slaganju detalja, boja, materijala, oblika. Iako ova prostorija najpre treba da je praktična i komforna, prijatnom osećaju definitivno doprinosi i stil uređenja. Keramičke kade mogu biti izbor koji naše kupatilo čini posebnim, neobičnim i elegantnim. I one mogu biti različitog oblika, različitih šara i dizajna, koji umnogome doprinosi estetici ovog prostora. Takođe, činjenica je da se sa pločicama od keramike ipak najviše slaže baš takva kada, s kojom će činiti neodoljivu celinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *