Povecaje usana

Kako da povećanje usana izgleda prirodno?

Povećanje usana jedan je od danas najčešćih estetskih tretmana koji se rade na licu. Može se čak reći da se svakim danom obavi i po nekoliko tretmana povećanja usana, jer je to postalo rutinski deo savršenog izgleda.


Zašto se usne povećavaju

Brojni su razlozi zašto se devojke i žene podvrgavaju ovom tretmanu. Jedan od njih su proste, nesavršene tanke usne koje čine da lice izgleda dosadno, bez vedrine i starije. Kako nam moda nameće izgled, sve više shvatamo da su pune usne zavodljivije, senzualnije i da daju lepši izgled. Iz tog razloga mnoge mlade devojke se već na početklu punoletstva odlulčuju za trajno povećanje usana.

Drugi razlog jeste da se naše usne goinjama smanjuju, starenjem, gubljenjem tkiva koje se nalazi u usnama, i tako postaju sve tanje. Da bi se to sprečilo, najbolji metod zadržavanja njihove punoće i oblika jeste povećanje usana, makar i minimalno, jer se na taj način usne čuvaju od starenja, kako im sam tretman daje punoću, oblik, mekoću, ali i svežinu i sjaj.

Treći razlog, ne tako čest, jeste želja za velikim usnama, gde se devojke i mlade dame podvrgavaju tretmanu povećanja usana i po nekoliko „brojeva“ veće, kako bi se pažnja dodatno usmerila na njih. Devojke jednostavno vole punije usne. U tom slučaju, važno je naglasiti im da takve usne često mogu izgledati neprirodno posebno ako ih rade nedovoljno stručna lica.

Načini povećanja usana

Kao i za sve u hirurgiji, posebno estetskoj postoji više načina povećanja usana. Naravno, povećanje usana danas se ne tretira kao hirurgija već samo estitski tretman koji će sigurno doiprineti vašem izgledu. U jednoj od najboljih klinika za povećanje usana kao što je Diona može se izvesti skoro svaki način povećanja usana.

Tehnika povećanja usnana uglavnom se svodi na ubrizgavnje određenih materija u usne. Sam proces tretmana traje između 15 i 30 minuta. Razlika kao što smo rekli jeste u izabiru preparata koji će se koristiti za povećanje.

Danas je to najčešće hijalurnoska kiselina, koje se nalazi i u našem organizume, te je telo ne prepoznaje kao stranu materiju, i najbliža je prirodnom stanju organizma. Naravno mora biti neživotnjiskog porekla. Nakon takvog tretmana, usne izgledaju prirodno sa veoma veoma malim procentom verovatnoće da se dogode bilo kakve komplikacije. Ono što je mana ovakvog načina povećanja usana, jeste apsorpcija hijalurona, koji se povremeno smanjuje, a samim tim i usne, te je potrebno uraditi povremeno korekciju.

Međutim, iako to neki nazivaju manom, ovaj metod povećanja usana najsigurniji je i najbezbednije za čitav organizam, ali i daje najbolji estetski izgled.

Drugi način jeste ubrizgavanje sopstvene masnoće, koji je takođe jedan od najbezbednijh metoda, kako se ubrizgava deo masnoća iz vašeg tela. To su obično delovi sa viškom masnoće kao što su stomak, butine, zadnjica, odakle se specijalnom iglom izvade i ubrizgavaju u usne. Ovakav vid tretmana potpuno je bezbedan od pojave komplikacija kao što su alergije, osipi itd. Rezultat je trajan, a metoda povećanja usana na ovaj način nešto skupllja.

Treći način jeste ubrizgavanje sintetskih materija, koje svakako daju trajan, manje prirodan izgled sa mogućnošću pojave komplikacija. Ovakav metod postaje sve manje popularan, s obzirom na to da su razlike u cenama tretmana male, a ipak daju potpuno drugačiji izgled.

Ukoliko želite da vaše usne prirodno izgledaju puno i zavodljivo, podmlađeno i osveženo, preporučujemo da se odlučite za prirodniji tretman, ali uz savet lekara koji će tretman odraditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *