Kako da uredite kupatilo male kvadrature?

Često se smatra da je kupatila male kvadrature jako teško adaptirati i renovirati. A zapravo, to i nije baš tako. Uz nekoliko kreativnih trikova možeete ostvariti potpuno novi izgled prostorije u kojoj se počinje i završava dan.

Kako biste na adekvatan način adaptirali svoje malo kupatilo, važno je da napravite dobar plan. To ne znači da ćete se striktno držati istog, nego je uvek lakše kada postoji bar neka okvirna ideja šta daljetreba uraditi i kako. Druga stvar jeste da svi želimo da preuredimo nešto, a da naš novčanik to baš i ne oseti. Verovali ili ne i to je moguće, a da biste to postigli, dobar plan je ono što je potrebno. Pre samog procesa renoviranja treba da utvrdite da li želite kompletnu promenu ili samo izmenu određenih elemenata. U zavisnosti od toga možete da izračunte koliko će to sve finansijski da vas košta.

Ukoliko menjate samo određeni kupatilski nameštaj ili određenu sanitaru, bolje pratite sezonska sniženja. I ne budite lenji, posetite i lokalne prodavnice koje su specijalizovane za prodaju kompletnog opremanja kupatila. Možda upravo tamo nađete ono što vam je potrebno.

Iskoristite prostor u potpunosti

Kod malih kupatila je važno da iskoristite svaki dostupan centimetar i milimetar. Naravno, treba ostati umeren i bez preterevinja. Kod renoviranja malih kupatila poenta je da se postigne funkcionalnost te prostorije.

Prostor ispod lavaboa može poslužiti kao odličan prvi korak u adaptaciji. Prosto se lako može zagraditi nekim ormarićima gde se mogu smestiti sve sitnice za kućnu hemiju i ličnu higijenu. Prema rečima dizajnera ugaone police u tuš kabinama predstavljaju pravi hit i odlično su rešenje kojim ćete uštedeti na prostoru. Prilikom odabira ogledala i visećih ormarića iznad lavaboa, savetuju su uski ormarići, jer i na taj način dobijate na prostoru. Ponuda je danas izuzetno velika.  Još jedan kreativan način da postignete vizuelno proširenje kupatila je putem izbora pločica. Danas je izbor keramičkih pločica izuzetno veliki.

Sve je u detaljima

Ne zaboravite na sitnice. Upravo će ti detaljčići pružiti vašem kupatilu drugačiji i poseban izgled i koji će doprineti njegovom vizuelnom uvećanju.

Tu su recimo podne prostirke, dve velike su sasvim dovoljne – jedna ispod tuš kabine, druga ispod lavaboa. Vodite računa i bojama. Ne treba preterivati. Tri boje su i više nego dovoljne. Neka boja detalja bude jarka, dok bi ostali elementi mogli biti u tamnijoj ili neutralnijoj nijansi. To se takođe odnosi na peškire. Neka svi peškiri budu u istoj boji i potrudite se da samo onaj za ruke bude na vidljivom mestu. Ovo bi trebalo primeniti i kod drugih sitnica poput bočica za sapun i čaša za čestkicu i pastu za zube. Trudite se svi ovi elementi budu u istoj ili sličnoj boji.

Budite kreativni, ali zadržite jedinstvenost i umerenost. Elegancija je upravo spoj smelosti i dobrog ukusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *