ogrlice za bebe

Zašto su toliko popularne ogrlice za bebe?

Kako su postale potpuni hit u svetu u toku nekoliko proteklih godina, ogrlice za bebe pojavile su se i kod nas i veoma brzo stekle mnoge poklonike među roditeljima koji ih na sav glas hvale.

Zbog čega je baš ovakav dečji nakit stekao toliku popularnost i kako, zapravo, ogrlice za bebe funkcionišu, otkrivamo vam u narednim redovima.

Za šta su konkretno namenjene ogrlice za bebe?

Svi roditelji koji prolaze kroz period rasta prvih zubića svog deteta odlično znaju koliko neprospavanih noći, plačljivih jutara i pravog mučenja deteta je iza, a ko zna još koliko ispred njih.

Naime, postoje bebe koje ovaj problem muči u većoj meri, ali je izvesno da se sva deca suočavaju sa bolnim pritiskom u desnima. Ovo je tek početak, jer nespavanje uz to može znatno uticati na imunitet, a blago povišene temperature da i ne pominjemo. Zato je važno da znate da su ogrlice za bebe namenjene najpre ovim problemima, jer deluju kao prirodni analgetik. One ne samo što umanjuju bol, već i umiruju decu. Takođe, ogrlice za bebe su izuzetno dobre za stvaranje dobre baze imuniteta celog organizma, jer zaustavljaju upalne procese i povoljno deluju na odbrambeni sistem, te zaštitu od virusa i bakterija kako u vreme nošenja, tako i nakon ovog perioda.

Kako zapravo funkcionišu i na šta utiču?

Pošto se rade od ćilibara, ogrlice za bebe su prirodno sredstvo za borbu protiv svih vrsta upala i manjih i većih bolova.

Ćilibar je bogat sukcinatnom kiselinom koja se oslobađa u dodiru ogrlice sa bebinom kožom, i na taj način ulazi u krvotok i prodire u čitav organizam. I najmanje količine sasvim su dovoljne da ublaže bol, te značajno ojačaju imuni sistem, što je svakako važno za dete kako u ovom, tako i u periodu čitavog života. Zbog ovih svojih prirodnih svojstava, ćilibarske ogrlice za bebe zaista zaslužuju pažnju svih roditelja.

Kako se i od čega one prave?

Već smo napomenuli da se prave od baltičkog ćilibara, koji je već vekovima poznat kao prirodni analgetik. Kamenčići ovog minerala ručno se nižu, a ogrlice za bebe imaju mehanizam za otvaranje i zatvaranje, dok je njihova veličina prilagođena svakom detetu ovog uzrasta. Pošto se prave ručno, nema istih ogrlica, kao što nema ni istih kamenčića – svaki, ali baš svaki komad je unikat. Istovremeno, one su osigurane od toga da se oštete, jer se prave ručno, te čak i ukoliko se jedna kuglica izgubi, ogrlica se neće raznizati.

Na koji način se održavaju ogrlice za bebe?

Održavanje ogrlice za bebe ovog tipa veoma je jednostavno. Dovoljno je samo da se ista nakon određenog vremena korišćenja propere pod mlazom hladne vode, te da se iznese na sunce da upije energiju, kako bi se njena delotvornost obnovila.

Međutim, čak i ako se ovo ne radi, proizvođači napominju da ogrlice za bebe tako ne gube svoju moć i pozitivna dejstva. Podrazumeva se da je i njihovo lako održavanje jedna od presudnih karakteristika zbog kojih se sve više roditelja odlučuje na ovaj proizvod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *