Kako da vam tepisi ponovo izgledaju kao novi?

Često mislimo da smo usisavanjem ili površinskim pranjem tepiha i nameštaja završili posao čišćenja. Međutim, to su materijali čija se prava prljavština zapravo krije duboko u njihovoj unutrašnjosti. Mi površinskim usisavanjem i pranjem zapravo čistimo samo prašinu, dok grinje i drugi alergeni i dalje ostaju tu.

Šta se krije u dubini

Na tepisima i krevetima nakuplja se mnogo toga što štetno deluje na zdravlje, zbog čega je neophodno njihovo redovno održavanje. Najprisutnije ali i najopasnije su grinje, koje izazivaju alergijske reakcije, kao što su kijanje, curenje iz nosa, suzenje očiju, bronhijalna astma, a deca su najosetljivija.  Pogodno stanište za njih su tepisi, dušeci, jastuci, ćebad. Pored grinja, tu su i druge bakterije i prljavština, koje se kao i grinje ne mogu videti golim okom, zbog čega je njihovo uklanjanje komplikovano. Da bi se sve ovo uklonilo, nije dovoljno kućno čišćenje, već su potrebne specijalizovane mašine velike snage, koje će vam omogućiti besprekornu čistoću.

Najbolje je prepustiti posao profesionalcima

Na sreću, danas mnogi tepih servisi pružaju usluge dubinskog pranja i čišćenja, kako tepiha, tako i dušeka, ćebadi, zavesa, mebla na nameštaju i u automobilima.  Proces se sastoji iz dubinskog usisavanja ili trešenja, zatim pranja i na kraju, sušenja. Pranje se prilagođava vrsti materijala, i koriste se posebne mašine sa specifičnim hemikalijama za antibakterijsko i antialergijsko pranje. Pranje može biti dubinsko mokro sa ispiranjem ili polusuvo, a oba načina garantuju kompletno odstranjivanje, kako površinskih fleka, tako i nečistoća uvučenih u dubinu. Na tepisima se može vršiti i izbeljivanje resa, što će im dati potpuno novi izgled. Za pranje dušeka, ćebadi, zavesa i nameštaja koriste se posebni alati i ekstrakcione mašine, koje će im dati nov, čist i svež izgled, u kom ćete uživati. Dubinskim unutrašnjim pranjem automobila, ne samo da ćete imati čistije i zdravije okruženje, već čete uživati u novom izgledu unutrašnjosti svog automobila.

Dušeci – idealno mesto za bakterije

Jedna od najtežih stvari za pranje, ali i najvažnijih kada je u pitanju zdravlje jesu dušeci. Na krevetu provedemo dosta vremena, a kako se grinje hrane česticama izumrle kože, kojih na krevetu ima najviše, dušek je idealno mesto za njihovo razvijanje. Dušeci na krevetima su uglavnom debljine od deset do oko trideset santimetara, tako da je odstranjivanje bakterija iz njih veoma zahtevan posao. Iz tog razloga, servisi poseduju specijalne mašine za trešenje, koje razbijaju nagomilane grinje i bakterije, i usisivače velike usisne moći, koji će moći da izvuku prljavštinu sa tako velike dubine. Zatim se vrši pranje pažljivo odabranim sredstvima i na kraju sušenje. Obezbedite vama i vašoj porodici kvalitetan i pre svega zdrav san, bezbedan od svih izazivača alergija.

Bitna stvar koju treba znati u vezi sa tepih servisima jeste da besplatno dolaze po vaše stvari na kućnu adresu i besplatno vam dovoze vaše osvežene stvari, koje će izgledati kao da ste ih tek kupili.

Dubinsko pranje je dobra investicija, jer ćete na duže staze biti sigurni, a pri tom znate da ste kompletno očistili tepihe i da ste  potpuno mirni kad su u pitanju alergeni. Naravno, potrebno je da između dubinskih pranja održavate tepihe redovnim usisavanjem, da ne dozvolite da fleke dugo stoje i povremeno osvežite nekim blagim sredstvom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *