Prednosti optičkog interneta

Za kompaniju koja je u progresu, kao i za privatna lica uvek je važan kvalitetan internet pristup. Ključno je imati vrstu interneta koja će ne samo da zadovolji trenutne potrebe, već će biti u stanju pratiti buduće potrebe kako vaši privatni i poslovni afiniteti rastu.

Postoji nekoliko razloga zašto je optički internet bolji od drugih vidova konekcije.

Šta je optički internet?

Fiber-optički internet koristi fleksibilne niti tankog stakla ili plastike za brzo prenošenje podataka. Ove niti su obično malo deblje od ljudske kose. Ova tehnologija omogućava da informacije “lete“ na velikim udaljenostima sa većim brzinama nego druge vrste internet konekcija. Brzina interneta je u krajnjoj liniji zavisna od količine podataka koje svaka vrsta infrastrukture može obraditi. Bakrene žice su prvobitno bile namenjene samo za prenos glasa. Kako se optički internet razlikuje od ADSL-a? Većina internet veza putuje kroz neku vrstu kabla, pa i ove dve. Tu se završavaju sličnosti. U osnovi postoje tri internet opcije dostupne potrošačima i poslovnim subjektima.

ADSL, kablovski ili optički internet

Direktna pretplatnička linija (ADSL) povezuje se preko tradicionalnih telefonskih linija. Većina telefonskih linija je prvenstveno konstruisana sa bakrom. Brzine preuzimanja kreću se od 5 do 35 Mbps. ADSL svakako nije tako brz kao druge opcije, ali je povoljniji . Oko 90% zemlje ima pristup ovoj vrsti pokrivenosti.
Kablovska brzina preuzimanja obično standardno je u opsegu od 10 do 500 Mbps. Iako kabl može imati relativno brzu brzinu preuzimanja, ima mnogo sporije brzine otpremanja. Skeniranje usporavanja se dešava kada svi u vašem području koriste kabl. Postoji pristup od 85 do 90% širom zemlje.
Fiber-optički internet ima brzinu preuzimanja koja može biti u opsegu od 250 do 1.000 Mbps. Vaš internet sa optičkim vlaknima neće biti pogođen visokom regionalnom upotrebom. Servis se isporučuje preko optičkih kablova. Trenutno postoji oko 25% pristupa u cijeloj zemlji.

Zašto odabrati optički internet

Prva prednost korišćenja optičkog interneta je povećan kvalitet celokupnog internet iskustva. Fiber-optički internet je nekoliko puta brži od drugih vrsta interneta. Snaga signala ostaje jaka bez obzira na konstantno korišćenje i skidanje podataka. Druga prednost je efikanije skladištenje podataka na cloud-u. Moći ćete da efikasnije koristite poslovne aplikacije zasnovane na cloud-u. Većina cloud usluga i aplikacija zahteva veliku količinu propusnog opsega. Optički internet je takođe neverovatno pouzdan. Takođe nećete morati da brinete o vremenskim uslovima koji utiču na vaše internet veze. Konačno, optički internet takođe pruža veću sigurnost od drugih opcija. Zbog svega ovoga, on je obično prvi izbor velikih i ozbiljnih kompanija.

Najveće prednosti optičkog interneta

Optički internet je pouzdan. Vlakna su otporna na koroziju i loše vremenske uslove. Takođe je imun na radiofrekventne smetnje (RFI) i elektrometrijske smetnje (EI). Brzina je velika prednost. Optička vlakna koriste svetlosne impulse za prenos podataka duž plastičnih ili staklenih niti. To ga čini mnogo bržim od kablovskog ili ADSL interneta. Ne postoje ni frustrirajuća „spora“ vremena. Možete da računate na dosledno brzi internet u svakom trenutku sa optičkim vlaknima. Optički internet je siguran. Zbog visokih brzina kao i činjenice da nema mikrotalasnih signala, optička vlakna su izuzetno sigurna. Takođe ne može da se uvuče u liniju od bakra, što ga čini bukvalno otpornim na hakovanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *