Kako da zaštite vikendice od pokušaja provale?

Vikendice su česta meta provalnika, s obzirom da su one tokom jednog perioda godine prazne. Provalnici znaju kada je to, mada je to i suviše očigledno. Ipak i sami provalnici znaju da u vašim vikendicama verovatno neće naći nešto posebno značajno, ali će ipak pokušati. Treba ih na različite moguće načine odvratiti od toga.

Možda strašnije od toga što će uzeti nešto iz vaše vikendice, jeste mogućnost da provale u vaše vikendice, a onda tu i da se zadržavaju i okupljaju, što deluje prilično strašno. Treba naći načine kako da najbolje moguće načine to sprečite.

Video nadzor za vikendice

Jedan od najboljih načina da apsolutno budete sigurni da je sa vašom vikendicom sve u redu, jeste ugradnja video nadzora. Video nadzor je najefikasnji način, kojim možete da zaštite vašu vikendicu. Kada postoji video nadzor, onda će to na neki način sprečiti provalnike da čak i priđu vašoj vikendici.

Koliko god da ste udaljeni od vaše vikendice, moći ćete da pregledate materijal koji kamere video nadzora naprave, putem aplikacije. Video nadzor je dobra opcija za sve one koji možda nemaju kome da ostave ključ ili ukoliko je vikendica prilično izolovana od ostalih, pa tako nije jednostavno posećivati je redovno.

Ogradite vikendicu, zaključavajte kapiju

Osigurajte da kada odlazite iz vikendice da sve bude zaključano. Probajte da onemogućite pristup bilo kome. Zaključavajte kapiju vašeg dvorišta, zaključavajte kapiju na terasi. Ostavite glomazne stvari na terasi i samim tim blokirajte ulaz, odnosno ulazna vrata.

Ugradite rešetke na prozorima i obavezno spustite roletne ukoliko ih imate. Dobro bi bilo i da ostavite uključeno svetlo u nekoj sobi ili na terasi. Ukoliko imate pomoćne objekte oko vaše vikendice, onda bi trebalo i njih da zaštite, zaključavanjem pre svega, stavljanjem katanca i slično.

Sve vredne predmete iznesite iz vikendice

Naravno, pravilo broj jedan jeste da sve moguće vredne stvari ponesete sa sobom. Nikako ne bi trebalo da ostavljate dragocenosti u vikendici. Naravno, velike stvari poput nameštaja i slično ne možete iznositi, ali sve one sitnice, koje je moguće izneti, trebalo bi da ponesete na neko sigurnije mesto.

Često će provalnici ući u vikednicu s namerom da uzmu bilo šta vredno, a ako im vi ne ostavite mogućnost, onda će se jednostavno pokupiti i izaći. Sa druge strane nikako ne bi trebalo da držite na vidljivom mestu neke bitne stvari koje vam znače u vašoj vikendici.

Javite komšijama da obrate pažnju kada niste tu

Obično oni koji imaju vikendice, ostavljaju svoje ključevi meštanima koji žive tu u blizini. Treba naglasiti vašim komšijama kada nista tu, kako bi oni to znali. Na taj način oni mogu da prošetaju i da vide da li je sve u redu sa vašom vikendicom.

Ukoliko to čine čak i više puta nedeljno ili mesečno, možda će potencijalni provalnici misliti da tu i dalje živi neko, pa će tako preskočiti vašu vikendicu. Takođe, vaše komšije mogu u bilo kom trenutku primetite ukoliko se nešto čudno dešava u okviru vaše vikendice ili ukoliko postoji grupa koje se tu okuplja.

Na taj način oni će vam blagovremeno javiti i vi ćete moći to da sprečite. Ovo su samo neki od načina da zaštitite svoju vikendicu, više toga što možete uraditi sami možete naći na našem sajtu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *