Kako se zaštititi od upale desne?

Oralno zdravlje je veoma važno, a to u većini slučajeva shvatimo tek onda kada nam se stanje pogorša. Jedna od načešćih oboljenja kada je oralno zdravlje u pitanju jeste i upala desni. Upala desni zna da bude veoma naporna, da potraje dugo i da vam stvara određene probleme, pa čak i da vas koči u obavljanju svakodnevnih poslova. Dakle, upala desni nije ni malo naivna.

Dobra vest je što ona može da se spreči. To znači da se ne može vama dogoditi upala desni, ukoliko vi vodite računa o svom oralnom zdravlju. Postoji nekoliko načina kako da se pravilno ponašate u ovom pogledu i da izbegnete i upalu desni, ali i sve druge moguće bolesti. U eliminisanju upale desni može vam pomoći priroda. Pored čajeva koji se svakako preporučuju, mogu vam biti od pomoći i prozvodi od divljeg origana, jer je on jedan od najjačih antiseptika. O tome se detaljnije informišite ovde

Obratite pažnju kako perete zube

Vrlo je važan način na koji perete zube. Važno je naravno i koliko puta u toku dana ih perete, ali ukoliko to radite nepravilno, onda čemu sve to? Verovatno ste do sada mnogo puta čuli kako se peru zubi. Da, to je upravo onaj školski primer pranja zuba, od korena na dole. To je jedinstven zakon kada je pranje zuba u pitanju. Sa druge strane morate da vodite računa i o načinu na koji perete, odnosno pored ujednačenih pokreta, morate biti nežni, ali naravno ne i preblagi. Nikako ne smete biti grubi i time oštetiti vašu zubnu gleđ. I upamtite jednu stvar, zube ne perete samo da bi vam bili beli, već važnije, da bi vam bili zdravi i da se ne bi tako lako kvarili. Pogrešan način pranja zuba može da izazove razne infekcije, ali i upalu desni.

cetkica-za-zube

Koristite kvalitetniju četkicu za zube

Nije svaka četkica za zube dobra četkica. Naime, to znači da mnoge četkice jednostavno ne odgovaraju vašim zubima. I to sami morate da procenite. Probajte više četkica i vidite koja vama najviše odgovara. Druga stvar, koliko god da je kvalitetna ne možete jednu isto koristiti duže od tri meseca. Četkica se mora menjati najviše na tri meseca. Poželjno bi bilo da to radite i pre. U zavisnosti od kvaliteta četkice ona često i menja oblik, tako da vam savetujemo da čim to primetite odmah kupite novu četkicu. Postoje i one elekrične četkice, kojima se menjaju samo nastavci, tako da ni to nije loša ideja. Da li će se javiti upala desni ili neće u mnogome zavisi i od četkice koju koristite.

Uklanjajte naslage između zuba

Neke naslage između zuba ne mogu da se  uklone samo četkicom, zato je potrebno da pribegnete i nekim drugim sredstvima. Uglavnom te naslage mogu da se zadrže i do nekoliko dana, onda proizvedu infekciju i vi na taj način dobijete upalu desni, a i te kako ste bili u mogućnosti da to sprečite. Zato je prekopotrebo da koristite konac za zube. To je, pored četkice, osnova. Nikako ne smete da zaboravite na konac za zube u održavanju vaše oralne higijene. Zbog velike mogućnosti da se javi upala desni ukoliko vaši zubi nisu dobro očišćenji, pod obavezno je da pored četkice, odnosno nakon svakog pranja zuba, koristite i konac za zube. Takođe, kao dobra stvar, mogu da posluže i čačkalice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *