„Weekend Mood“ ideje za veče kod kuće

Hajde da podignemo ruku svi mi koji smo toliko puta sebi obećali da ćemo napustiti udobnost svog doma i napokon izaći u grad i malo se socijalizovati, ali smo na kraju, iako čvrsto rešeni u početnoj nameri, ostali kod kuće, zavaljeni u fotelju, umotani u omiljeno ćebe dok je sa najčešće korišćenog uređaja dopirala opuštajuća muzika. Ah, dosta nas je, zar ne?

Ipak, što se nas tiče, ovakav scenario uopšte ne mora da bude i uopšte i nije loš, naročito kada znate kako da kvalitetno provedete vreme kod kuće, što sami, što sa željenim društvom. Upravo zato što i sami volimo „lazy“ dane, pripremili smo vam nekoliko ideja kako da se lepo provedete kod kuće (i to u duhu vikenda) bez obzira na to da li je reč o radnom danu ili zaista o vikendu.

Nova jela i kuhinje koje do sada niste probali

Ako volite da kuvate, eto odlične ideje kako da provedete vreme kod kuće lepo i kvalitetno. Kuvajte! Ali, ne nešto što ste do sada toliko puta spremili već nešto sasvim novo, što samo za sebe, što za društvo koje ste pozvali na večeru. To mogu da budu neki meksički specijaliteti, sushi ili nešto sasvim treće, a što do sada nije imalo svoj put do vaših nepca. Čak i da ne znate da kuvate, tu je dostava hrane. Samo u pretraživaču ukucajte, na primer, sushi dostava Beograd (ili bilo koje drugo jelo i deo grada) i sigurno ćete pronaći savršeni zalogaj za sebe. Inače, unošenjem ovako preciznih reči i odrednica (poput „sushi dostava Beograd“) omogućavate sebi bolju i uspešniju pretragu jer ćete se fokusirati samo na svoj deo grada i određeni tip kuhinje. Dakle, slobodno vreme je vreme za eksperimentisanje sa ukusima te se nemojte plašiti da otkrijete (i zavolite!) neki novi specijalitet.

Filmski/serijski maraton

Šta je slobodno vreme bez gledanja filmova ili serija koje ste još odavno stavili na svoju listu prioriteta, ali nikako da neku stavku sa spiska čekirate! Upravo zato je veče kod kuće savršeno – napokon možete da ispunite neki svoj plan, koliko god on bio bezazlen (poput gledanja nove sezone omiljene serije). Dok „grickate“ sushi, picu ili drugi specijalitet, prepustite se omiljenim likovima i ne zaboravite da se počastite i čašom okrepljujućeg vina. Čisto da taj „weekend mood“ bude potpun!

Društvene igre

Možda zvuči kao kliše, ali zaista nema ničeg lošeg u tome da veče kod kuće provedete igrajući društvene igre sa svojim prijateljima. I to naročito zato što živimo u modernom dobu u kojem retko kada vadimo nos iz telefona! Zato, podsetite se kako se beše igraju igre sa kartama kao što su tablić ili remi, zaigrajte monopol ili kluedo, a okušajte i svoju savitljivost uz tvist. Zašto da ne! ah, ti dani mladosti su bili zaista dobri, zar ne? Naravno, u skladu sa vremenom, slobodno snimite neki Insta Story koji pokazuje kako se sjajno zabavljate na ovaj retro način!

Ovo je samo nekoliko ideja koje možete primeniti već večeras, a spisak lako možete i sami da dopunite. Bitno je da znate da je ponekad sasvim OK ne biti socijalan i slobodno vreme provesti baš onako kako se to vama dopada, makar i ne radeći ništa. Uživajte jer je vaše slobodno vreme samo vaše!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *