prirodni-lek-za-prehladu

Kako napraviti prirodni lek za prehladu za samo pet minuta

Ukoliko vaša prehlada nije ozbiljna, možete biti sam svoj doktor i pokušati da je uz prirodne lekove za prehladu sanirate za vrlo kratko vreme. Za pet minuta možete pojesti jabuku, bananu, skuvati čaj, što se svakako preporučuje, ali isto tako možete i napraviti prirodni lek za prehladu, čije dejstvo može da bude veoma značajno.

Mi vam zato predlažemo nekoliko prirodnih lekova za prehladu koji se spremaju za pet minuta:

Mešavina meda i cimeta

Pored toga što se veoma brzo sprema, ova mešavina je jako ukusna, ali i veoma korisna za vaš organizam. Za pravljenje ovog prirodnog leka za prehladu biće vam potrebno malo meda i malo cimeta, koje ćete smutiti u drvenoj kašičici (ukoliko je imate). Ovu kombinaciju trebalo bi da uzimate najmanje tri dana, a preporučujemo da nastavite da koristite i nakon što prehlada prođe. Razlozi za to su brojni. Med je prepun lekovitih sastojaka, što je takođe dokazano i za cimet. Prirodni lek za prehladu u vidu mešavine meda i cimeta ne pomaže samo kada je obična prehlada u pitanju, on doprinosi boljem radu vašeg srca, bešike i rešava problem povišenog holesterola.

Jogurt i beli luk za jačanje imuniteta

Beli luk kao jedan od najstarijih prirodnih lekova za prehladu u kombinaciji sa jogurtom može mnogo da vam pomogne. Jogurt je bogat probioticima i prebioticima, pa tako sprečava da se negativne bakterije razmnožavaju u vašem organizmu, a samim tim se stvara imunitet. Način pripreme je veoma jednostavan: sameljite dva ili tri čena belog luka i pomešajte sa čašom jogurta. Ukoliko volite beli luk možete ga samo iseći na sitne komadiće i tako pomešati sa jogurtom. Ako ipak ne volite beli luk, a želite da probate ovaj prirodni lek za prehladu, onda možete staviti i manju količinu samlevenog luka. Čak i male količine mogu da budu delotvorne, jer beli luk sadrži mnogo lekovitih minerala i vitamina. Vrlo je važno da se ovaj prirodni lek za prehladu nađe u vašoj ishrani odmah pošto osetite prve simptome prehlade, jer će tada najefikasnije delovati.

Čaj od limuna

Limunada se preporučuje kada ste prehlađeni, a s obzirom da hladna limunada možda neće prijati vašem grlu u periodu prehlade, predlažemo da je malo zagrejete. Naime, potrebno je da isceđene limune prelijete vrućom vodom (ne proključalom). Vitamin C koji se nalazi u limunu pomoći će vam da pobedite prehladu i da se osećate bolje. Topla limunada kao prirodni lek za prehladu preporučuje se u svim danima prehlade, a slobodno možete da nastavite da je koristite i kasnije, jer ona može da spreči da dođe do bronhitisa i ostalih plućnih zapaljenja.

Đumbir kao neizostavni prirodni lek za prehladu

Verovatno ste do sada imali priliku da se uverite u lekovito dejstvo đumbira, a ukoliko niste mi vam predlažemo da što pre počnete da ga koristite. Đumbir se preporučuje kada su mnoge bolesti u pitanju, a veoma je efikasan i kao prirodni lek za prehladu. Kada je sezona gripa u toku dobro bi bilo da u frizideru imate i ovaj prirodni lek za prehladu koji ćete sami napraviti. Potreban vam je jedan limun, đumbir i med. U jednoj tegli na sitne komade iseckajte đumbir, zatim isto tako iseckajte i limun. Sve to prelijte medom i sačekajte da se ohladi. Svakog jutra, pre doručka, uzimajte po jednu kašičicu. Ovaj prirodni lek za prehladu posebno će vam pomoći ukoliko imate probleme sa upalom grla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *