Kako odabrati pravu autoš školu

Izbor prave auto škole nije ni malo lak. Pre samog odabira auto škole potrebno je dobro se raspitati o samoj školi. Kvalitet auto škole kao i svih drugih škola meri se na osnovu stručnosti instruktora odnosono profesora ukoliko se radi o srednjim školama ili fakultetima. Pored stručnosti i profesionalnosti instruktora veoma je važno da auto škola bude i dobro opremljena. O ispravnosti vozila ne treba ni raspravljati. Podrazumeva se da uto na kome se obučavate ii kasni polažete vožnju mora biti potpuno ispravan i bezbedan. Savetujemo da proverite nekoliko činjenica o auto školama pre nego što se odlučite da odaberete pravu.

Stručnost – profesionalnost instruktora

Sve auto škole u Beogradu ali i Srbiji moraju da anganžuju sertifikovane instruktore, ali to ne znači da su oni i dovoljno stručni da bi bili instruktori. Dobar instruktor treba da  ima ogromno iskustvo u vožnji ali i sposobnost prenošenja znanja na druge. Često ste čuli da kandidat vozi časove čisto da bi ispunio uslov da izađe na polaganja a pri tom ne uspe da savlada ni osnove upravljnja vozilom. Pravi instruktor pored instrukcija za vožnju treba da daje i korisne savete koje je tokom dugogodišnjeg iskusta stekao u praksi.

Odnos instruktora i kandidata je obično drugarski što znači da se po nekad progleda kroz prste kandidatu što opet nije dobro. Slično je kao u srednjim školama ili fakultetima gde bi trebalo da učenik i profesor imaju odnos kojim će se učeniku ukazati na greške i pomoći kako bi lakše savladoa gradivo. Možda zvuči nerealino ali privatne gimnazije kao što je Sportium, ovakav odnos i odvaja o standardnog obrazovanja. Kandidatu je potrebno ukazati na greške kako bi sledeći put imao na umu gde je pogrešio i kako ne bi ponovo napravio istu grešku.

Opremljenost auto škola

Pod opremljenosti auto škola podrazumevaju se odgovarajuće prostorije gde će kandidati imati teoretsku obuku, računari koji će olakšati učenje, video bim za prikazivanje situacija i rešavanja raskrsnica, itd. S obzirom na rasprostranjenost upotrebea interneta neke auto škole obezbeđuju i online simulaciju polaganja testa za B kategoriju, A kategoriju i druge kategorije što mnogo olakšava kandidatima na polaganju ispita. Sva ova oprema zajedno olakšava učenje i omogućavaa lakše polaganje teoretskog ispita. Neke auto škole daju Tablet uređaje na korišćenje na kojima se nalazi sav materijal potreban za učenje.

Ispravnost automobila za polaganje

Ovu činjenicu treba posebno razmotriti jer se tiče vaše bezbednosti. Iako je pre puštanja vazila za obuku u upotrebu obavljen tehnički pregled i izdato uverenje o ispravnosti vozila ipak zatražite dodatni tehnički pregled. S obzirom da se na ovim vozilima podučavaju neiskusni kandidati veoma je verovatno da postoji neki skriveni kvar koji može ugroziti vašu bezbednost. Ne ustučavajte se da zatražite dodatni tehnički pregled jer postoji mogućnost da nakon završetka obuke auto škola okrivi upravo vas za neki kvar koji je bio pre na autu pre početka obuke. Posušajte ove savete koji će vam olakšati kako da odaberete pravu auto školu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *