Kako okrepiti telo masažom u kozmetičkim salonima 

 

U današnjici, biti žena znači posedovati šarm. Izgled i moda moraju biti uravnoteženi.

Izbor odevnih predmeta, ali i frizure, šminke jeste deo svakodnevice. A da bi žena svoj često premoren um rehabilitovala i time doprinela do poboljšanja zdravlja i ujedno dosegnula estetke rezultate, pruža joj se mogućnost odlaska u kozmetičke salone u kojima može uraditi tretmane lepote i nege za lice, kosu, nokte i celokupno telo. 

Ulagajući u poboljšanje vlastitog tela putem usluga manikira, solarijuma, spa tretmana, kozmetologije, masaža i drugih, jedna žena ne samo da ulaže već i profitira kroz lični osećaj zadovoljstva. Kozmetički saloni pružaju efekat blaženstva nakon napornog dana, najadekvatnije se može postići tokom masažnog postupka. Putem tog terapijskog opuštanja telo se može oblikovati na prirodan način i rešiti napetosti mišića. 

Masaže u kozmetičkim salonima 

U kozmetičkim salonima, specijalizovani masažeri delovaće na specifična područja ruku i nogu, vrata i leđa koristeći se raznim masažerskim tehnikama. Najčešće se nude klasične masaže ali i one neobične poput masaže bambusom, vulkanskim kamenjem, čokoladom… Takođe, treba pomenuti i sportske masaže i mnoge medicinske masaže za lečenje raznih poremećaja i telesnih patologija. U procesu masiranja, česta je upotreba maslinovog ulja, ali i krema sa umirujućim efektima i aromatičnim biljnim hidratacijama koje oslobađaju od bola i stresa. Kozmetolog masira kožu koja je očišćena i nije tretirana kozmetikom. Toplim peškirom pre masaže kozmetolog pruža prijatan osećaj zagrejanosti.

Masaža lica protiv starenja

Među ženama posebno je popularna maža lica koja deluje na mišiće održavajući elastičnost. Boja kože biće vitalnija a sitne bore će se izgladiti. Veruje se da se na licu nalazi niz bitnih tačaka koje poboljšavaju rad organa i stanje organizma u celosti. Terapeuti znaju da se nataloženost stresa i negativnih emocija može oslikati i na određeno mišićno područje, pa će tako organizam patiti usled psihološke iscrpljenosti. 

U masaži lica poznate su razne procedure kao što je estetska masaža lica, hidromasaža… Kozmetički saloni obiluju mnogim veštim rukama koje u svojim postupcima masaže povećavaju vitalnost i lep izgled kože. Tim profesionalaca učiniće čuda masirajući vaše lice uz prijatnu muziku i esencije aromatičnog bilja. 

Anticelulitne masaže za korekciju figure

Za problematična područja kože, kozmetički saloni nude i poseban vid masaže, a to je anticelulitna. Koža se tretira posebnom kozmetikom u skladu sa grubljim pokretima delujući na potkožne zone i naslage masnoće. U tu svrhu mogu se koristiti vakuumske staklene posudice koje povećavaju protok krvi i med koji vrši pročišćavanje kože. 

Pozitivni efekti masaža

Prilikom masaže vršene u kozmetičkim salonima vaša koža će pre svega postati obogaćena kiseonikom, mišići biti opušteniji, a nervni sistem relaksiraniji. Aromaterapijom se može umiriti um i podstaći dobro raspoloženje, zatim, uspešno lečiti neke bolesti i ublažavati neugodni bolni procesi. Pouzdane su informacije da masaža doprinosi boljem snu usled porasta delta moždanih talasa i preporučuje se pogotovo za ljude koji su suočeni sa insomnijom. Takođe, masaža se pokazala pouzdana u pomoći protiv depresije i anksioznih stanja jer prijatni dodiri ruku profesionalaca smanjuju nivo hormona kortizola a povećavaju nivo limfocita. Na taj način telo može jačati imuni sistem i oslobađati se od štetnih materija. 

Masaža kao moćno, regenerativno oružje u kozmetičkoj delatnosti nema negativne osobenosti. Odlazeći u kozmetičke salone, bilo da želite ulepšati vašu frizuru, uraditi tretman lica, negovati vaše nokte ili se opustiti uz efekte masaže, zasigurno ćete voleti više sebe. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *