Kako proći kroz zaključana pvc vrata?

Najpre da napomenemo, ovo nije uputstvo za one koji bi da obiju nečija vrata. Ionako ljudi koji se bave takvim poslom savršeno dobro znaju i sami kako to da urade. Ovaj tekst bi trebao da pomogne svima vama da učinite svoj dom bezbednijim mestom, i onemogućite provalnike da uđu unutra.

Mi ćemo u daljem tekstu navesti neke od glavnih načina na koje provalnici ulaze u nečiju kuću. Razmislite koje pokušaje provala bi vaša pvc stolarija izdržala.

Neke brave je lako otvoriti silom

Mi svi volimo da mislimo kako imamo najbezbednija ulazna vrata. Što više brava, ključeva, reza to su vrata bezbednija, zar ne? Istina je da broj ključeva koji su vam potrebni da otvorite neka vrata, ništa ne govori o njihovoj sigurnosti, jer ukoliko ona recimo nisu u potpunosti dobro postavljena, ili im okvir nije savršeno uklopljen, upotrebom sirove snage moguće je za manje od deset sekundi otključati ih.

Pogledajte ovde kako se jednostavno otvaraju PVC vrata.

Ovo naravno ne važi za svaki tip dodatne brave. One koje koriste sigurnosni lanac, kuku ili rezu, mnogo su sigurnija, i preporuka je takva vrata postavljati.
Brava koja če vam potencijalno doći glave, i koju treba izbegavati, je ona sa mrtvim šrafom i jezikom. Za nju je interesantno i karakteristično da, pri fabričkim testiranjima, ona se pokaže odlično i neprobojnom. Međutim, u stvarnom životu prelako ju je provaliti, upravo zbog tzv. mrtvog šrafa.

Do problema dolazi u montaži. Da li zato što se pri sklapanju vrata njihov okvir previše zavari, pa se istopi nešto više nego što je potrebno, ili se pri montiranju ram ne podesi dobro uz zid, tek u praksi ovu vrstu brava nije neki problem otvoriti.

Provalnik, koliko god da je ekspert u svom polju delovanja, ne zna koju bravu vi imate, ali će sigurno prvo pokušati da je naglo otvori, a ako to ne upali krenuće sa varijacijama.

Čvrsti deo vrata se zove panel. Međutim, kada kažemo čvrsti, treba imati na umu da to ustvari kod pvc stolarije znači da imamo dve plastične površine ispunjene specifičnom penom. Dobro je da znate da kompanije koje proizvode pvc stolariju mogu da je naprave i tako da bude čvršća.

Na prvi pogled dobijate identičan proizvod, ali kroz pvc stolariju koja nije ojačana, stručno zainteresovano lice prolazi u roku od šezdeset sekundi. Sve što je potrebno da bi se kroz pvc stolariju napravila rupa i neometano ušlo u nečiji dom, je ručni bacač plamena. Lopovi često pribegavaju ovakvim rešenjima, jer na taj način ne aktiviraju alarme na ulaznim vratima, koja uredno stoje u svom okviru, kao da se ništa ne dešava.

PVC stolarija i staklo

Uvreženo je mišljenje da ukoliko na vrata stavite staklo, ono automatski postaje najslabija njegova tačka, i mesto koje provalnici traže. Međutim situacija je zapravo obrnuta, i staklo na vratima je toliko ojačano da je postalo neprobojno.
Da ne pričamo koliko buke bi pri tome napravili. Iskusan provalnik ako već mora da lomi staklo, uvek će odabrati ono na prozoru.

Dakle, ukoliko kupujete novu pvc stolariju, proverite da li je dobijate ojačanu i napravite konačan izbor na vratima, kada su u pitanju reze i sigurnosne brave, jer pvc nije pogodan materijal za kasnije promene. Nekada je sve što je potrebno samo da lopovu otežate posao taman toliko da posle par minuta menja metu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *