Lampe kao oličenje funkcionalnosti i stila

Osvetljenje doma i poslovnog prostora je od izuzetne važnosti jer skoro u potpunosti menja i doživljaj prostorije i utisak o njenoj veličini. Ako želite da upotpunite izgled svog doma ili kancelarije, neophodne su vam odgovarajuće podne lampe, romantične ili klasične stone lampe, ali i one koje često zaboravljamo – zidne lampe.

Bilo koje sobne lampe da su u pitanju, one su bitan aspekt dizajna enterijera u zavisnosti od tipa i mesta na koje su postavljene. Boja sobne lampe, veličina prostorije, količina prirodnog svetla i odabir nameštaja su elementi uređenja koji običnu prostoriju transformišu u nerazdvojnu i neprimetnu kombinaciju funkcionalnosti i stila.

Stone lampe u beskrajnom broju oblika i veličina

Nijedna radna zona u sobi nije potpuna bez stone lampe za radni sto. Ne samo da će vam olakšati pisanje i čitanje, te i očuvati vid, već će vam takve stone lampe doneti bezbroj trenutak sreće jer će osvetljavati dragocene uspomene (poklon za godišnjicu, suvenir sa odmora), koje se obično na radnom stolu nalaze.

Bilo da su u pitanju stone lampe za radni sto ili neke druge stone lampe, one su, po pravilu, manje od podnih, ali mogu da ostave najveći utisak. Dobro odabrana i uklopljena lampa će odigrati jednu od glavnih uloga pri osvetljenju prostorije i doprineti uređenju iste. Od klasičnih do modernih, od minijaturnih do prilično velikih, ove lampe nude beskraj mogućnosti pri dekorisanju prostorija.

Zidne lampe za spavaću sobu

Prejako svetlo nije odgovarajuće za prostor koji promoviše mir i relaksaciju, ali dobra kombinacija osvetljenja uz neki zanimljiv luster i zidne lampe pun je pogodak. Jer, nisu sve spavaće sobe iste. Možda je nekom neophodno samo odgovarajuće svetlo za odmor, a nekom je ono potrebno i za oblačenje i šminkanje u spavaćoj sobi.

Zidne lampe za spavaću sobu su odličan izbor za lagano, neupadljivo osvetljenje. Ništa lepše od gledanja filma ili čitanja omiljene knjige u krevetu uz zidne lampe nadohvat ruke. Šolja toplog mleka ili čaša nekog lepog vina u udobnoj  fotelji u jednom uglu spavaće sobe pod toplim svetlom zidne lampe savršen je završetak stresnog i užurbanog dana.

Međutim, ove lampe nisu rezervisane samo za spavaće sobe. Fantastično su rešenje za osvetljavanje slika na zidovima u hodniku ili dnevnoj sobi i kvalitetan dodatak osvetljenju trpezarija, kuhinja i kupatila.

Nezaobilazne podne lampe

Podne lampe su dobrodošla alternativa kad je u pitanju osvetljenje doma. Ne zahtevaju bušenje zidova, ni pričvršćivanje – samo se stave na mesto, uključe i to je to, nude potpunu fleksibilnost.

Kada kupujete podne lampe, važno je da razmislite o tome gde ćete je smestiti, kao i u koje svrhe će se koristiti. Da li će to biti lampe za dečiju ili spavaću sobu ili će služiti kao podne lampe za dnevni boravak? Da li će zauzeti previše poda u maloj ili izgledati savršeno u prostranoj sobi?

Ako se bude nalazila u dnevnoj sobi, treba da razmislite o tome da li želite da lampa bude neupadljivi deo dekora, koji će idealno poslužiti za čitanje, ili će, možda, samo stvarati prijatnu ambijentalnu atmosferu.

Ako tražite upadljive podne lampe za dnevni boravak,  koje će joj dati lični pečat i biti prvo što svaka osoba ugleda kad kroči u vaš dnevni boravak, onda treba da odaberete lampu koja će jednako dobro izgledati u kombinaciji sa dnevnim osvetljenjem kao i noću dok svojom svetlošću obasjava tu istu sobu.

Da ne zaboravimo – sobne lampe treba da budu i dekorativne i funkcionalne, da se svojom veličinom, oblikom i bojom uklope u prostor u kom se nalaze i da oslikavaju lični stil i način života. U svemu tome vam može pomoći HomeArt i veliki izbor lampi na raspolaganju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *