booties-2047596_640 (3)

Kako se pripremiti za dolazak bebe?

Evo nekih stvari koje morate da obavite pre nego što se beba rodi i vi ste zaglavljeni u porodilištu. Imajte na umu da sve možete dodatno da kupite i da ne treba mnogo da se zamarate pre porođaja. 

Sređivanje kreveca

Pošto ste najverovatnije već kupili ili nabavili krevetac u devetom mesecu trudnoće je potrebno da ga sklopite i postavite na mesto u sobi gde će on da bude. Kada ste to uradili možete da doderate krevetac lepom ogradicom sa nekim crtanim junacima, oblacima ili cvetićima. Pored toga vam ništa više sem dušeka nije potrebno. 

Da li vam je neophodno auto sedište za bebe?

Radi bezbednosti vaše bebe neophodno je da nabavite adekvatno auto sediste za bebe. To su, do šest meseci, sedišta koja mogu da služe i kao nosiljka. To prvo auto sedište može da traje do šest meseci ili dok beba ne bude imala devet kila. Nakon toga treba da zamenite auto sedište za veće i tako sve dok vašem detetu auto sedište više ne bude potrebno. Vrlo je važno da situaciju shvatite ozbiljno i vaše dete ne držite u krilu dok se vozite već sigurno vezano u svom auto sedištu. 

 

Kada da kupite kolica za bebe?

Najbolje vreme za kupovinu kolica za bebe je pre nego što se porodite dok imate vremena natenane da birate i odlučujete. Kolica su vrlo korisna stvar za vas i vašu bebu. To će vam bar prvih godinu dana biti glavno prevozno sredstvo. Kolica vam omogućavaju da vam ruke budu odmorne, da ne morate da nosite vašu bebu i da vas leđa ne bole. Pored toga vaša beba može komotno, prvih šest meseci, da leži i spava u svojoj nosiljci dok vi šetate sa drugaricom ili u kafiću pijete kafu. Takođe bebu kolica štite od skoro svih vremeskih nepogoda tako da ne morate da brinete da li će vam dete pokisnuti ili da li detetu ide sunce u oči. 

Pripreme za dolazak bebe

Kada ste nabavili sve ove stvari za vašu bebu potrebno je da spremite sebe za porodilište. U torbu za porodilište treba da spakujete pidžamu ili spavaćicu, donji veš, pribor za ličnu higijenu, uloške, papuče, bade-mantil, neku knjigu i punjač i slušalice za telefon. Za bebu treba da spakujete pelene, kremu, vlažne maramice i ono u čemu ćete je obući kada budete izlazili iz bolnice. Kada dođete kući bilo bi dobro da imate već pripremljeno pakovanje pelena, vlažnih maramica, kreme, joda, gaze, kreme protiv osipa i sapun i kupku za kupanje bebe. Stvari za taj period bi bilo dobro da su oprane i složene u bebinu komodu, a da je soba sređena kako ne biste morali da razmišljate o tome. 

Kada ste sve ovo uradili ili vam je neko pomogao ovo da uradite, trebalo bi da sednete, opustite se dok ne krenu prvi znaci da je vreme za odlazak u porodilište. Iskoristite poslednje nedelje i dane vašeg trudničkog života u sakupljanju energije koja će vam biti potrebna kada beba dođe. Pijte dosta tečnosti, odmarajte, čitajte knjige i gledajte serije i ne brinite, sve što je neophodno vi imate i pripremili ste. Sve ostalo možete kupiti kada vidite da vam je potrebno. 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *