stepenice za potkrovlje

Kako uz pomoć nameštaja učiniti svoj dom prostranijim

 

Imate malo soba u kući ili živite u manjem stanu, uvek vam nedostaje prostora, a stvari je uvek previše. Postoji par trikova kojima možete i fizički i vizuelno učiniti svoj dom većim, tj. prostranijim. Međutim, morate biti strogi prema sebi i spremni da se odreknete nekih stvari. U nastavku teksta bavićemo se upravo tipom nameštaja koji daje na prostoru i oslobađa vas stege koje ste osećali u svom domu neprestano.

Krevet

Ukoliko živite u jednoiposobnom stanu manja ugaona garnitura sa ležajem je pravi tip kreveta za vas, pogotovo ako „živite“ u dnevnoj sobi jer je ugaona garnitura u isto vreme i vaš ležaj i mesto gde ćete sedeti i družiti sa društvom. Srećom danas u salonima nameštaja pronalazimo mnogo manje ugaone garniture u odnosu na one pre dvadeset i više godina. Međutim, ako niste naročiti ljubitelj ugaonih garnitura, uvek možete odabrati krevet na razvlačenje kao i fotelju na razvlačenje jer će manje zauzeti prostora, a uvek će biti mesta i za gosta kada želi da prespava kod vas.

Sto

Dugački i široki stolovi u poslednje vreme nisu ni popularni, a ni praktični. Za vas koji živite u manjim domovima sigurno je preko glave saplitanje i udaranje o ivice stola ili bilo kog drugog velikog nameštaja. Stvari će postati mnogo jednostavnije kada izbacite stari sto i unesete mali sto prečnika najviše do 55 cm. Popularni stočići za kafu ili tzv. pomoćni stočići ne samo što će učiniti vaš dom prostranijim nego će mu udahniti novu svežinu i prijatnost.

Police i ormari

Tek kad izbacite velike ormare i police videćete koliko zapravo prostora imate. Nekada su ovako veliki ormari i police bili popularni, šta više, nekada je samo to imalo da se kupi. Na sreću danas je mnogo više izbora u salonima nameštaja i zašto ga ne iskoristiti. Tv polica je samo jedan od izbora jer televizor uvek možete postaviti i na zid. Velike ormare zamenite instaliranjem šipki u spavaćoj sobi ili hodniku gde ćete kačiti svoju garderobu, a ukoliko je instalacija šipki nedovoljna za vašu garderobu nabavite i stalak za odeću ili neki manji ormar.

Tepih

Nemojte sobu zatvarati velikim tepisima ili itisonima jer će vaša prostorija sa takvim tepihom automaski vizuelno biti smanjena. Birajte manje, još bolje okrugle tepihe jer će oni zaista doprineti prostoru kako fizički tako i vizuelno, i priznajmo jedni su najlepših. Okrugli tepisi u kombinaciji sa stočićem za kafu, tv policom, zidnom policom, kraćom zavesom i ostalim nameštajem učiniće vaš dom poput onih iz časopisa, a to je sigurno lep osećaj bez ranije prisutne stege i neprijatnosti usled prenatrpanosti vašeg doma.

Panelni radijatori

Najbolja stvar u vezi sa panelnim radijatorima je ta što možete kontrolisati potrošnju električne energije racionalnim korišćenjem mnogobrojnih alata koje pružaju panelni radijatori.

Ovi alati uključuju daljinsko upravljanje radijatorima, potrebno je samo da instalirate odgovarajuću aplikaciju i prikačite se na internet. Druga funkcionalnost tiče se mogućnosti da unapred podesite vreme kada će se radijator uključiti i početi da greje i treća funkcionalnost vezana je za program zaštite protiv prskanja vode. Kada je prostor u pitanju i tu dominiraju u odnosu na druge peći koje rade na struju jer su veoma laki i tesni i možete ih postaviti bilo gde. I najvažnije, zbog čega se i nalaze na listi nameštaja koji čini kuću prostranijom, je činjinica što se mogu montirati na zid čime se apsolutno štedi na prostoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *