Kakve dečije i bebi posteljine za krevetac odabrati?

Ako niste znali, bebe više od pola svog života provedu u snu, što je s druge strane i veoma važno za njihov pravilan rast i razvoj odnosno funkcionisanje hormona rasta. Međutim, da bi beba imala dobar i kvalitetan san treba joj obezbediti takvo okruženje u kojem će se ona osećati sigurno, bezbedno i prijatno. Kako bebe uglavnom u svojim prvim mesecima najčešće leže i spavaju u krevecu, odabir dušeka i decije posteljine za krevetac treba da bude jedan od primarnih zadataka budućih roditelja.

beba u krevetu-compressed

S obzirom da na tržištu postoji zaista veoma veliki izbor bebi posteljine (od kojih su pojedine skuplje, a neke jeftinije), ovaj zadatak mnogima nije lak, posebno što su gotovo sve decije posteljine za krevetac tako slatke i neodoljive… Pa, kako onda odabrati one najbolje i na šta obratiti pažnju? Evo nekoliko saveta i preporuka.

Kako odabrati dečije posteljine za krevetac?

Krevetac zauzima bitno mesto u bebinom životu i jedan je od najvažnijih predmeta u njenoj sobi. Zato je potrebno adekvatno ga opremiti i učiniti ga zanimljivim, ali i bezbednim mestom (osigurati da tvrdi delovi budu pokriveni nežnim materijalima), u kome će beba rado provoditi svoje dane u narednih nekoliko meseci. U tome će vam najviše pomoći odabir kvalitetne bebi posteljine za krevetac i ogradica, koje ujedno mogu biti i glavni estetski i stilski komadi, budući da ih možete naći u zaista najrazličitijim bojama i dezenima u okviru bebi opreme

Ipak, kada je izbor decije posteljine za krevetac u pitanju, ono na šta najviše treba da obratite pažnju jeste materijal od kojeg su napravljene, posebno ukoliko gledate jeftine posteljine za bebe, čiji sastav neretko može biti određeni sintetički materijal koji može oštetiti osetljivu dečiju kožu, pa čak izazvati i alergijske reakcije…

Vašu bebu zato radije ušuškajte u neku od nežnih i mekih prirodnih materijala, te je najbolje da odabrane bebi posteljine za krevetac, kao i druga prateća i dekorativna oprema budu izrađeni od 100% pamuka (danas se pominje čak i organski pamuk), kao i da imaju oznaku da su hipoalergijske odnosno bez sintetičkih i hemijskih supstanci. 

posteljina za krevetac

Šta sadrže kvalitetne i jeftine posteljine za bebe?

S obzirom da na odabir decije posteljine za krevetac umnogome može da utiče i cena, važno je znati šta zapravo utiče na to da li će određene bebi posteljine za krevetac biti cenovno većeg ili manjeg ranga. Osim prepoznatiljivosti samog brenda i materijala od kojeg su one napravljene, na to da li će biti skupe ili jeftine, zavisi i to od čega se sve sastoji odabrani set posteljine.

Tako jeftine posteljine za bebe u kompletu sadrže uglavnom samo po jedan donji čaršaf, jorgansku navlaku i jastučnicu, dok skuplje varijante u setu imaju i ogradicu za krevetac, dekorativne jastučiće (čak i nekoliko njih), a pojedini kompleti sadrže i nekoliko različitih dezena istog komada posteljine (poput dve jastučnice u različitim bojama ili motivima), punjive jorgane sa delovima koje je moguće ukloniti radi prilagođavanja bebinim potrebama i slične dodatke.

Za one kojima su potrebne kvalitetne i ujedno jeftine posteljine za bebe, predstavljamo vam posteljine za krevetac, koje će sigurno biti vaš idealan izbor, budući da ih možete pronaći u različitim dimenzijama, kao i raznih dezena, boja i setova za svačije potrebe, ukus i stil. 

Imajte na umu da će beba često prljati posteljinu, te ne bi bilo loše imati nekoliko setova koje ćete po potrebi moći menjati. Decije posteljine za krevetac su, između ostalog, savršene i kao poklon za bebu, pa za koje god potrebe da ih kupujete, nećete pogrešiti ako odaberete jedan od ovakvih kompleta, a zatim posmatrate kako beba uživa u svom novom okruženju!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *