Koji model kofera je idealan za vaša putovanja?

 

Svi volimo putovanja, zar ne? Ali kada dođe vreme za pakovanje tada nastaje pravi haos. Nedostatak prostora, dodatne torbe, odustajanje od garderobe koja ne može da stane. Sve su to muke koje nas snađu kada nam koferi nisu dovoljno dobri.

Dobar kofer znači i dobra organizacija i pakovanje bez mnogo muka. U nastavku pogledajte koji je to model koji odgovara vašem načinu života i kako da se spremite za put bez dodatnog stresa.

 

Koferi od polikarbonata ili plastike?

Kada kupujete kofer prvo na šta treba da obratite pažnju jeste materijal od kog su koferi izrađeni. Ovo je od krucijalnog značaja jer materijal od kog je izrađen može vam pomoći ili odmoći u putovanju. 

Polikarbonat i plastika su materijali od kog se najčešće proizvode koferi. Ovde prednost moramo da damo polikarbonatu jer je neuporedivo lakši i izdržljiviji materijal. Problem nastaje pri izboru jer se ova dva materijala jako malo razlikuju u izgledu ali znatno u kvalitetu. Najbolje je da uvek pogledate deklaraciju koja se nalazi na koferu kako biste se uverili da se radi o polikarbonatu.

Postoje i opcije sa mekšim materijalom tj. poliesterom koji nosi svoje prednosti. Koferi izrađeni od mekog materijala uglavnom imaju dodatne pregrade što na koferima od tvrdog materijala, kao što su plastika i polikarbonat, ne postoji. Međutim ovakvi koferi zahtevaju malo više održavanja. Dok kofere od tvrdog materijala možete prebrisati, ovde je potrebno malo detaljnije čišćenje.

 

Koferi za putovanje avionom

Ako vaš način života zahteva česta kraća putovanja onda vam svakako ne treba veliki kofer koji ćete dodatno plaćati i vući svuda sa sobom. Za vas je idealno rešenje ručni prtljag ili kofer manjih dimeznija. Oni su vrlo praktični, lako se prenose i ne zahtevaju dodatne troškove.

Ručni prtljag možete uneti u avion tj. u putnički kabinu. Oni su vrlo praktični za nošenje ali problem nastaje kada je vreme da se spakujete u njega. Avio kompanije imaju određena pravila o unošenju ručnog prtljaga. Zabranjeno je unositi tečnost više od 100ml i oštre predmete, što je i opravdano jer se radi o bezbednosti putnika. Međutim ako vam je, na primer, potrebna sva kozmetika koju inače koristite onda je najbolje odlučiti se za kofer manjih dimenzija koji ćete čekirati.

Koferi manjih dimenzija su idealno rešenje za vas kada želite da na kraći put ponesete ono što nije dozvoljeno u ručnom prtljagu. Ovakvi koferi su vrlo praktični, malih dimenzija koje ne prelaze zahteve avio kompanija za težinu prtljaga, tako da vam ova opcija neće praviti dodatne troškove. Ovde možete spakovati sve što vam je potrebno jer iako su malih dimenzija vrlo su prostrani i uz dobru organizaciju može mnogo toga da stane u njih.

 

Porodični veliki koferi

Porodično letovanje može biti jedno od najstresnijih perioda u životu svakog roditelja. Oni znaju kako je razmišljati o svim stvarima i organizaciji istih. U spas stižu koferi sa velikim dimenzijama

Standardne dimezije velikog kofera su 55x40x20cm. Ove dimenzije mogu biti i još veće ukoliko vam je to potrebno. Koferi su idealni za porodična putovanja jer možete spakovati mnogo stvari za više ukućana. Zbog ovoga idelalni su za porodice sa decom jer je za njih potreban dodatan prostor u vašem prtljagu.

Iako veliki koferi pružaju komfor i dobru organizaciju, svakako ima i svoje mane. Prevelike dimenzije i težina se ne mogu svrstati u prednost jer zahtevaju mnogo više napora za transport. Zbog toga, ukoliko nemate veliku porodicu ili putujete sami, dobro je odlučiti se za neku od prethodno pomenutih opcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *