Kupovina kišobran kolica za bebu

Kako trudnoća napreduje i približava se termin porođaja, tako roditelji pripremaju spisak stvari i opreme koja će im biti potrebna kada se beba rodi. Ni jedan takav spisak ne sme biti kolica za bebu. Kolica za bebu su veoma važna jer beba dosta vremena provede u njima u dugim, udobnim šetnjama i zbog toga izboru najboljih kolica za bebu treba posvetiti dovoljno pažnje.

U prodavnicama bebi opreme postoji veliki broj različitih modela kolica, različitih proizvođača. Pri kupovini kolica vodite se bebinim potrebama i vašim stilom i načinom života, kako biste izabrali prava kolica za vas.

U narednim redovima pročitajte glavne karakteristike sve popularnijih kišobran kolica za bebe, koja se proizvode u dva osnovna oblika: klasična kišobran kolica i lagana kišobran kolica.

Klasična kišobran kolica – sa vama od prvog dana

Ukoliko želite da kupite jedna kolica, u kojima će se vaše dete voziti od prvog dana nakon rođenja pa sve dok to bude želelo, onda klasična kišobran kolica mogu biti dobar izbor za vas. Ovakva kišobran kolica su čvrsta, stabilna, pouzdana, nisu kabasta i jednostavna su za svakodnevnu upotrebu.

Široko, udobno postavljeno sedište koje može menjati položaj, odnosno, može se podizati i spuštati u potpuno ravan položa; mogućnost okretanja sedišta što omogućava da dete gleda u vas ili napred; stabilni i kvalitetni točkovi – to su karakteristike po kojima se klasična kišobran kolica prepoznaju. Takođe, ne treba zaboraviti ni prostranu korpu u koju možete odložiti svoje i detetove stvari koje su vam neophodne za vreme šetnje, kao i krov koji se podiže i spušta i štiti vaše dete od različitih vremenskih prilika.

Klasična kišobran kolica su modernog dizajna i proizvode se u velikom broju boja i dezena koji odgovaraju i devojčicama i dečacima.

Ono što može biti nedostatak ove vrste kišobran kolica jeste njihova težina. Vrlo često umeju biti teška i kabasta, što može predstavljati problem ukoliko ih samostalno nosite uz i niz stepenice ili ih unosite u vozila javnog saobraćaja.

Lagana kišobran kolica za malo starije bebe

Lagana kišobran su predviđena za decu koja imaju više od 6 meseci, odnosno za decu koja mogu samostalno, stabilno da sede jer nemaju mogućnost stavljanja sedišta u ravan položaj, već samo sedeći. Ovakva kišobran kolica su laka, imaju nekoliko kilograma, zahvaljujući čemu ćete ih lako prenositi sa mesta na mesto. Mogu se lako sklopiti, nakon čega imaju male dimenzije pa su veoma pogodna za pakovanje u gepek automobila, prilikom odlaska na putovanje.

Ono što je nedostatak ove vrste kišobran kolica jeste njihova stabilnos i čvrstoća, koja je dosta manja u odnosu na neke druge modele kolica.

Pre nego što kupite kišobran kolica, probajte ih

Pre nego što kupite kišobran kolica, obavezno ih isprobajte. Provozajte ih po prodavnici, pokušajte da ih sklopite i rasklopite, proverite da li to možete uraditi sa jednom rukom ili će vam biti potrebne obe ruke. Zatim, proverite koliko su upravljiva – idite napred, nazad, levo, desno. Opteretite kolica sa određenom težinom kako biste imali što realniju sliku. I ono najvažnije, proverite da li dimenzije sklopljenih kišobran kolica odgovaraju prtljažniku vašeg automobila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *