Ukrasni papir i kreativnost za savršeni poklon

 

U jednom trenutku činilo se da je umotavanje i ukrašavanje poklona postalo prošlost. Ukrasne kese preuzele su primat, te se pokloni u njih jednostavno stave, bez ikakvog prethodnog pakovanja u ukrasni papir.

Međutim, u poslednje vreme, upravo se ukrasni papir vratio na velika vrata. Sve to se desilo zahvaljujući pre svega velikom izboru izuzetno lepih, originalnih i modernih papira, zatim brojnim idejama za uvijanje poklona, kao i oživljavanju onog lepog osećaja iščekivanja prilikom otvaranja poklona. 

Prilike za darivanje – ispit iz originalnosti

Koji god da je povod za slavlje u pitanju, pokloni su neizostavni, od onih sitnica do onih velikih. Nikada nije naodmet učiniti poklon reprezentativnijim, bilo da je situacija u kojoj darujete javna ili intimna. Poklon koji darujete mnogo govori i o vama ali i o tome koliko vam je važna osoba kojoj ste poklon uputili. Zato je uvek dobrodošlo da, pored truda koji se uloži za kupovinu poklona, pažnju posvetite i njegovom dodatnom ukrašavanju. 

Saveti i ideje su brojni – ostalo je na veštini u rukama

Internet je danas mesto na kome se gotovo sve može saznati. Neki kažu, kad god ne znam kako se nešto radi, otvara ili sklapa, ukucam na Jutjubu, gde je neko već sve to objasnio. Tako je i sa dekoracijom doma, za šta možemo naći sijaset saveta i predloga kako da neke stvari uradimo bez pomoći profesionalaca, odnosno po principu uradi sam. Kada je reč o pakovanju u ukrasni papir, tu smo oslonjeni na sopstveno umeće i želju da savladamo neke načine pakovanja (nije baš da unajmljujemo profesionalca za to). Sreća je što je na ceni poznata rečenica “manje je više”, pa za neko jednostavno a ujedno elegantno i efektno rešenje ne treba da budete veliki majstor.

Kako da se uštedi i iskoristi ukrasni papir

Treba biti vešt u pakovanju poklona, ali isto tako treba biti i štedljiv i iskoristiti ga maksimalno. Najčešće se ukrasni papir pakuje u rolnama, te ne bi bilo loše racionalno ga iskoristiti i za više poklona. S druge strane, originalnost ne treba da ima granica, pa se za pakovanje poklona može iskoristiti i više različitih papira ili materijala. Čak i nešto što je obično i što se svakodnevno koristi, kao što je običan papir ili na primer novine i magazini, može lepo da se iskoristi i da se umota poklon.

I još da dodamo, ukoliko imate školarca u kući ili malu decu uopšte sa kojom volite da provodite vreme praveći razne uradi sam projekte, ostaci od ukrasnih papira mogu se iskoristiti na mnogo načina. Uzmimo, na primer, pravljenje čestitiki. Rođendanske ili novogodišnje, uvek su lepše kada ih pravite sami ili sa decom. Ukrasni papir se savršeno može iskoristiti tako što ćete od njega izrezati željene motive, koje ćete zalepiti na karton koji ste namenili za čestitiku.

Razne vrpce i ukrasi

Kada ste lepo umotali poklon, nedostaje detalj koji je šlag na torti. To su uglavnom vrpce i mašne koje se kombinuju uz ukrasni papir. I za to može koristiti mnogo toga što već imate u kući, a umesto klasičnih mašni mogu se stavljati i ručno pravljeni ukrasi u raznim drugim oblicima. Mogućnosti je mnogo, pa – na posao!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *