Privesci i njihova simbolika

Mnoge dame žele svoju dominantnost da prikažu pomoću svog skupocenog nakita, dok pojedine teže da uklope odevnu kombinaciju i svoj omiljeni aksesoar. U svakom slučaju, mnogi psiholozi su pokušavali da pronađu vezu između omiljenog nakita jedne dame i njenih karakteristika i tvrde da su u tome uspeli. Zato se za sve one žene koje teže da iskombinuju adekvatnu odevnu kombinaciju i nakit smatra da su sklone umetnosti i da su njihova osećanja trajna. Ne podležu trenutnim osećajima, iako su nekada stidljive, ali su često dobri prijatelji i dobar porodični oslonac.

Osim što nakit mnogo govori o jednoj osobi, pojedini stručnjaci utvrdili su način na koji privesci mogu da se dovedu u vezu sa karakteristikama jedne osobe. Naime, privesci su često dodatni komad nakita koji može da se nosi uz određeni nakit, narukvice, ogrlice, minđuše, a njihova simbolika je različita, baš kao što su i brojne šare koje postoje na nakitu. U zlatarskim radnjama koje se bave i otkupom zlata saznali smo da su upravo privesci komad nakita koji se često prodaje ili menja. Brojni privesci mogu biti u vezi sa tradicijom, verom ili verovanjem, a upravo njihova simbolika može mnogo toga da nam kaže.

Naime, ukoliko su privesci verski ili etnički, za dame koje ih kupuju može se reći da su tradicionalne i staložene, pri čemu su veoma ponosne, razumeju druge i pravi su prijatelji. Ako poznajete neku takvu damu i družite se sa njom, onda je čuvajte u svom okruženju, takvog prijatelja vredi imati u životu.

Svaki komad nakita priča svoju priču

Postoje privesci različitih veličina, boja i oblika, a upravo i njihova veličina može da ukaže na neke ključne karakterne osobine određene osobe. Naime, privesci koji su manji i u obliku krsta najčešće su prvi izbor praktičnih i ponosnih osoba koje vole da budu deo društva, ali nikako ne žele da se ne ističi niti da privlače posebnu pažnju. Osim što su privesci njihov glavni adut, ove dame u svojoj kolekciji imaju i nasleđen nakit koji se obično prenosi s kolena na koleno, pa često možete na njima videti antičke ogrlice ili narukvice i minđuše koje su bile karakteristične za neko drugo vreme. Ne podležu modnim pritiscima, niti se trude da prate modne trendove, jer za njih je važna tradicija i porodica, tako da su veoma odane, privržene i posvećene deci, porodici i prijateljima.

Krupne i blještave komade nakita biraju dame koje vole da privuku pažnju u društvu, pri čemu im je važno da njihov skupoceni nakit bude među najtraženijim na tržištu diktiran od strane mnogih modnih ikona. Ako ste i vi jedna od takvih dame, onda vaša dominantnost na ovaj način sigurno izlazi na videlo, a vi upravo to i želite. Privesci karakteristični za ambiciozne i samopouzdane žene najčešće su jarkih, upadljivih boja i naobičnih oblika, jer upravo zbog kombinacije boja i oblika oni privlače pažnju drugih.

Neke osnovne karakteristike moguće je uočiti na osnovu omiljenog nakita jedne dame, ali svakako treba napomenuti da je svaki čovek stil za sebe i da se o ukusima ne raspravlja, jer koliko je ljudi toliko je i stilova. Zato ne treba se čuditi ako neko spoji nespojivo, jer za nekoga mnoge boje i oblici nisu nespojivi, a za nekoga su i te kako spojivi i mogući. I ne zaboravite, ljudska mašta može svašta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *