Na šta sve vozači moraju obratiti pažnju pri kupovini rezervnih auto delova?

Za svakog vozača najgora stvar koju može da čuje od majstora jeste ta da je kod njegovog „ljubimca” došlo do zamora materijala i da je neophodna popravka. Pored neplaniranih izdataka kojima sada mora biti izložen, tu je i stres, kao i gomila dilema i pitanja sa kojima se, svakako, mora suočiti, a najpre sa onim koji se tiču izbora i nabavke rezervnih delova za automobile.

Ukoliko ste jedan od onih vozača koji se po prvi put susreću sa ovim problemom ili jednostavno želite sebi da olakšate celu situaciju, onda je pravi izbor za vas, kada su u pitanju auto delovi, online shop. Na sajtu karoserija.rs možete vrlo brzo, lako, a nadasve i povoljno pronaći sve što vam je neophodno za automobil, s obzirom na širok asortiman i ponudu auto delova u online katalogu.

Da li odabrati nove i polovne rezervne delove?

Prvo pitanje koje počne da vam se mota po glavi kada dobijete informaciju da morate da zamenite pokvaren ili oštećen deo na svom automobilu je to da li je bolje kupiti nov ili potražiti neki polovan rezervni deo. I jedan i drugi izbor imaju svoje prednosti i mane, a na vama je da odlučite šta vam se čini najboljim, najisplativijim i najbržim rešenjem.

Odabirom i kupovinom polovnih auto delova proći ćete sigurno jeftinije, a ukoliko potražite auto delove online male su šanse da ne pronađete baš ono što tražite. Još jedna prednost za polovne delove, pogotovo ukoliko vozite neki stariji model automobila, jeste ta da će vrlo retko, čak i originalni prodavac i ovlašćena prodavnica auto delova, imati taj deo na zalihama, s obzirom na to da se verovatno više ni ne proizvodi.

rezervni-delovi

Ukoliko se, ipak, opredelite za kupovinu novih rezervnih delova, trošak je veći, ali je veća i garancija da će sam deo trajati duže i da se slični kvarovi i neprijatnosti neće ponoviti u skorije vreme.

Kako prepoznati pravi deo koji vam je potreban?

Ono što, takođe, muči veliki broj vozača, pa čak i one najiskusnije, jeste taj kako da zna da je odabrao i kupio baš onaj deo koji je kompatibilan sa njegovim automobilom.

Postoji nekoliko načina uz pomoć kojih možete utvrditi da je traženi deo baš taj koji ste i odabrali. Prvi način je na osnovu identifikacionog broja vozila, to je broj jedinstven za svaki automobil posebno i ta informacija se nalazi u podacima o samom proizvođaču automobila. Drugi način je da pronađete kod koji pojedini delovi imaju ugraviran na sebi. U zavisnosti od toga koji deo je u pitanju to može biti prljav posao, ali ukoliko pronađete taj podatak onda je sigurno da ne možete pogrešiti prilikom kupovine.

Treći način je da jednostavno uporedite deo koji menjate sa delom koji kupujete. To može biti malo nezgodno pogotovo ako kupujete auto delove online, ali ukoliko se konsultujete sa nekim od stručnih lica koji se bave prodajom auto delova, oni će vam sigurno rado izaći u susret i pomoći da donesete pravu odluku.

Gde kupiti rezervne delove?

Ukoliko posetite sajt www.karoserija.rs i pogledate online katalog auto delova primetićete širok i sveobuhvatan asortiman rezervnih delova za sve modele i tipove automobila. Pored spoljnih elemenata svakog vozila: farova, migavaca, retrovizora, branika, blatobrana, hauba, lajsni, spojlera i mnogih drugih, u ponudi auto delova u online katalogu nalaze se i elementi poput hladnjaka, klima, interkulera, patosnica, izduvnih sistema… Online shop auto delova dostupan je u celoj Srbiji, a isporuka je za samo jedan dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *