I malo kupatilo može da bude vrhunski opremljeno

Kupatilo mora da sadrži mnogo obaveznih elemenata : wc šolju, lavabo, prostor za kupanje, prostor za odlaganje… i to se ne menja decenijama unazad.

Uprkos svim slikama u magazinima u našoj zemlji kupatila nisu prostrana već zbog lakšeg zagrevanja najčešće govorimo o prostoru do 10 m2.

Kompromis je nužan kod odabira vrsta sanitarije za kupatilo

Mnogi prednost daju kadi, ali za nju često nemaju prostora. Ako tvrdoglavo rešite da ubacite makar neku manjih dimenzija budite spremni da konačan rezultat bude pretrpanost a tada je već kasno, otklanjanje grešaka nije moguće bez novog renoviranja!

Za mala kupatila mudriji izbor je tuš-kabina. Ima ih raznih vrsta koje deluju minimalistički i čine da kupatilo izgleda veće. Sada su jako popularni tuš-paravani i tuš-stene, ali promena nije samo u njihovom izgledu.

Ako vam ovo nije dovoljno da budete srećni sa tuš-kabinom postoje novine uvedene i u slavine za tuš pa je kupanje pravo uživanje. U slučaju da menjate i pločice i raspored vodovodnih cevi svakako je lepše birati podni odvod i uzidne baterije za tuš-kabine, a ako ovo nije slučaj onda su odlične varijante i usponske baterije za tuš-kabine. Obe ove vrste sadrže i ručni tuš kao dodatnu opciju – cool zar ne?

Wc šolje se izgledom nisu puno promenilie. Ako radite totalno renoviranje možete sakriti vodokotlić i postaviti konzolnu wc šolju, a ako samo menjate sanitarije za kupatilo dobar izbor je i monoblok wc šolja koja zauzima manje prostora.

Lavaboi su pretrpeli najveće estetske promene. Ima ih raznih oblika, boja , dubina…pa ćete lako pronaći onu vrstu koja će se dimenzijama uklopiti u prostor ali i biti estetski lepa.

Elementi za odlaganje u malom kupatilu – da ili ne?

Iako će kupatilo biti prostranije da se ne unosi kupatilski nameštaj on je neophodan za normalno funkcionisanje. Sa direktnog pogleda u ormarić za kupatilo se mogu odložiti sve sitnice, sredstva za higijenu, peškiri…prostor će delovati urednije a ipak biti na dohvat ruke sve što je svakodnevno potrebno da sadrži jedno kupatilo.

Ako postoji slobodan ugao od poda do plafona dovoljan je  jedan visoki orman, a ako to nije slučaj onda se bira kupatilski nameštaj iz delova. Ispod lavaboa je odlično mesto za ormarić za kupatilo, a vrlo često se biraju i one vrste gde je na prednjoj strani ogledalo za kupatilo i takvi se montiraju na zid.

Možete kupiti i veliko moderno ogledalo za kupatilo samo mu nađite i dodatnu funkciju i obavezno birajte u skladu sa modelom lavaboa jer će se iznad njega nalaziti. Naravno, sistem moderne rasvete se podrazumeva uz svaki model.

Ormarić za kupatilo kod malih kupatila treba da bude dovoljno prostran za odlaganje ali i estetski uklopiv sa okolinom. Jake boje i glomazne dimenzije smanjiće ionako mali prostor. Uvek su dobre i otvorene police za odlaganje jer fizički zauzimaju manje prostora.

Treba na umu imati viziju krajnjeg rezultata pri planiranju opremanja malog kupatila. Kada se od nekih stvari odustane (kade) kada se dodatno uloži u nešto novo (sakrivanje vodokotića) biće prostora za sve one elemente koji su vam potrebni da bi kupatilo bilo vrhunski opremljeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *