Čisto lice, slika: https://www.pexels.com

Mezoterapija lica – najbitniji detalji

Mezoterapija lica je jednostavna, nehirurška, minimalno invazivna procedura koja uključuje ubrizgavanje mikroskopske količine prirodnih ekstrakata, konvencionalnih i homeopatskih sredstava, kao i vitamina, minerala i aminokiselina u kožu.

Danas se kao sastavni deo tradicionalne medicine široko koristi u Evropi.

Ima za cilj smanjenje problematičnih oblasti u telu, kao što su eliminacija celulita, redukcija telesne težine, oblikovanje tela, podmlađivanje lica i vrata, rešavanje suvišne (opuštene) kože, redukcija lokalizovanih masnih naslaga i sl. Mezoterapija takođe može da pomogne u smanjenju bola, a dopunjava i gubitak kose u muškaraca i žena.

Ona se primenjuje putem brojnih injekcija koje sadrže različite vrste odabranih lekova, vitamina i minerala koji variraju u skladu sa svakim jedinstvenim pacijentom i zavise od oblasti koja se tretira. Uvodi se direktno u mezoderm, srednji sloj kože i specifična je za stanje koje se leči.

Prednosti mezoterapije u odnosu na hiruršku metodu, kao što je liposukcija

Lisposukcija ne tretira celulit, štaviše, liposukcija dovodi do toga da postojeći celulit postaje izraženiji i vidljiviji.

Mezoterapija bila sa iglama ili ne, direktno tretira celulit, čini kožu glatkom i smanjuje masnoću u odabranim oblastima.

Masne naslage ispira iz tela, koje se ne pojavljuju na drugim mestima, što je često slučaj kod liposukcije.

Ne zahteva hospitalizaciju i opštu anesteziju, jeftinija je i manje invazivna, i pacijent može odmah da ide kući nakon tretmana.

Mezoterapija je relativno bezbolna zbog upotrebe anestetičkih krema, dok liposukcija često dovodi do bolova nakon operacije, kao i nedeljama nakon toga. Mezoterapija ne izaziva gotovo nikakve ožiljke iako otok i modrice mogu da se pojave u tretiranoj oblasti nekoliko dana, dok liposukcija izaziva ožiljke u rasponu od umerenih do teških.

Koje kozmetički problemi se mogu rešiti mezoteraijom?

Iako se koristi za lečenje širokog spektra povreda, bolesti i zdravstvenih stanja, takođe svoje mesto našla je i u kozmetičkim tretmanima, uključujući i akne, celulit, strije, ožiljke i bore. Takođe se može koristiti i za smanjenje masnoća.

Borba protiv celulita

Mezoterapija može delovati kako na licu, tako na celuliti bilo gde na telu.

Pogledajte terapije mezoterapije koje se rade u Beogradu:

https://www.antiaging.rs/tretmani-za-lice/mezoterapija-lica

Tretira tri faktora uključena u nastanak celulita. Pomoću posebne formule smanjuje količinu masti, poboljšava oslabljenu cirkulaciju i razbija oštećeno vezivno tkivo, tako da koža postaje glatkija. Približno 3 do 4 tretmana su neophodna u intervalima od 3 do 4 nedelje. Uspešna je u radu sa blagim stepenom celulita.

Tretmani za podmlađivanje

Potkožna vitaminska injekcija podmlađuje ćelije, čineći ih aktivnijim, i na taj način stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Možete započeti sa anti-aging tretmanima već u srednjim dvadesetim da bi sprečili formiranje bora.

Tretmani za lice, vrat, ruke i šake se preporučuju nekoliko puta godišnje.

Podmlađivanje lica je jedna od najpopularnijih mezoterapijskih tretmana, jer zadovoljni pacijenti primećuju značajan napredak u izgledu svog lica. Potrebno je oko 4 tretmana na 2 do 3 nedelje.

Regulacija telesne težine

Kada je reč o mršavljenju, mezoterapija sprečava ćelije da skladište masti i pomaže u razbijanju postojećih masnih ćelija. Rezultati variraju u zavisnosti od vrste tela i stanja koje se leči. U proseku, pacijenti primete vidljivo poboljšanje u dve do tri sesije.

U određenim uslovima, rezultati su vidljivi već nakon prve sesije. Obično 2 do 4 tretmana su neophodni u intervalima od 2 do 4 nedelje. U zavisnoti od problematične oblasti, broj postupaka se može povećati.

Mezoterapijski tretmani za mršavljenjene ne proizvode drastične promene, uglavnom se preporučuju kod pacijenata koji zahtevaju smanjenje malo masnoće u određenim oblastima, kao i oblikovanje tela.

Tretmani nisu bolni ali može se osetiti blago peckanje  ili žarenje kad se daju injekcije. Međutim, ukoliko se koristi anestetik, lečenje je gotovo bezbolno.

Uobičajeni neželjeni efekti su modrice, koje se generalno povlače nakon jedne nedelje. Može da se javi i privremeno bol koja se smiruje u roku od 24-48h.

Ogranjičenja variraju, zavisno od stanja koje se tretira, i ova procedura je individualna u odnosu na svakog pacijenta. U principu, savetuje se da ne nosite šminku najmanje 4 sata nakon tretmana lica, da se ne tuširate najmanje 6-8 sati. Preporučljivi su proteinski obroci i izbegavanje kofeina i drugih stimulansa pre tretmana.

Kod mezoterapije lica rezultati su trajni, naročito ukoliko se kombinuje sa vežbanjem i pravilnom ishranom. Međutim, prirodno starenje se ne može se zaustaviti, i zato su važne redovne posete održavanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *