Moderno uređenje malog kupatila u samo tri koraka

Manje dimenzije kupatila ne moraju predstavljati prepreku u njegovom modernom uređenju i omogućavanju funkcionalnosti za sve članove porodice.

Uz malu izmenu detalja i odgovarajući izbor pločica i tuš kabine, moći ćete sebi i svojim najdražima da obezbedite optimalan prostor u kom će biti spojeni praktičnost i estetika u podjednakim razmerama, gde ni jedan ni drugi aspekt svakog enterijera neće morati da budu zapostavljeni.

Izbor pločica

Za manja kupatila uvek se savetuje da zidne keramičke pločice budu većih formata i što svetlije. To znači da morate zaboraviti na klasične kvadratne pločice ako ne želite da dodatno vizuelno smanjite prostor, te da se morate okrenuti onim pravljenim u vidu uzanih ili širih pravougaonika.

Takve pločice bilo bi dobro na zidove postavljati uspravno, takođe i cilju vizuelnog proširenja prostora.

Što se tiče poda, i tu je pametnije birati pločice većih formata, ali ukoliko ste već nabavili kvadratne ili imate viška takvih pločica koje biste voleli da iskoristite za pod kupatila, možete ih postaviti.

Mala kupatila ne trpe previše boja, te je tako preporuka da se okrenete ili mat svetlijim nijansama, poput sive, zelene i plave, ili klasičnoj beloj. Treća opcija podrazumeva zidne pločice koje imitiraju drvo i odlično skreću pažnju sa veličine prostora, praveći od kupatila spa centar.

Za pod birajte pločice u tamnijoj nijansi iste boje i zaboravite na bordure i mozaike, kako ne biste pod dodatno vizuelno smanjili.

Izbor tuš kabine

Sigurno je da ćete se u slučaju manjeg kupatila upustiti u izbor tuš kabine, pre svega zato što je to funkcionalan, a zatim i veoma moderan izbor. Tuš kabine biraju se i za veće dimenzije kupatila, a u malim pored funkcionalnosti donose i estetiku.

Trenutno su modernije one sa polukružnim postavljanjem i sa providnim vratima. Vodite računa, pogotovo ako imate decu nižeg uzrasta, da im pod bude odgovarajuće visine kako bi i mlađi članovi porodice nesmetano mogli da ulaze.

Takođe, izbor moderne tuš kabine će Vam na ovaj način omogućiti i unošenje dinamike čak i u ovako mali prostor, te ćete moći samu kabinu da vizuelno izdvojite i postavljanjem drugačijih zidnih pločica u njenim okvirima.

Tako možete odabrati da se izgled tuš kabine vizuelno izdvoji pločicama sa teksturom svetlog drveta, poput spa centra, dok će ostale pločice biti bež ili bele, ili pak kombinacijom zelene boje u okviru tuš kabine i belih pločica. Samo nemojte zaboraviti pravilo – što manje boja!

Detalji i kupatilski nameštaj

Razni detalji takođe će Vam pomoći prilikom vizuelnog uvećanja kupatila, te ih nemojte zaboraviti. U detalje kupatilskog nameštaja između ostalog spadaju i baterije za lavabo, ormarići za kupatilo, galanterija i druga oprema zakupatilo.

Zadržite se na jednoj podnoj prostirci i iskoristite prostor ispod lavaboa za ormarić.

U ugao tuš kabine postavite zidne police za kozmetiku koja Vam je potrebna u toku tuširanja, kako biste oslobodili prostor što je više moguće.

Birajte kupatilski nameštaj koji se postavlja iznad lavaboa sa ogledalom spreda, kako biste svaki kvadrat učinili funkcionalnim, i uvek imajte na umu zidove, na koje se može pričvrstiti gotovo sve – od čaše za četkice za zube i paste do peškira i tečnog, odnosno tvrdog sapuna.

Potrudite se da što manje detalja bude dostupno oku i bićete sasvim zadovoljni svojim modernim kupatilom, bez obzira na njegove dimenzije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *