bebac

Na koji način ćilibarske ogrlice za bebe pozitivno utiču na zdravlje?

Nicanje prvih zubića najčešće je traumatično i za roditelje i za samu bebu. Neprospavane noći, nervoza, odbijanje hrane – sve su to prve asocijacije kada se pomene rast zubića. Naravno, ovaj period može kod nekih beba proći potpuno bezbrižno.

Međutim, i ako se jave muke prvih zubića, one se mogu ublažiti u velikoj meri. U svetu i kod nas se danas sve više koriste ćilibarske ogrlice za bebe koje su pokazale brojna blagotvorna i umirujuća dejstva.

Na koji način ćilibar deluje na ljudski organizam?

Iako se već vekovima zna za pozitivne efekte ćilibara na ljudsko zdravlje, do relativno skoro nije bilo poznato kako on zapravo utiče na ljudski organizam.

Brojne studije su pokazale da se u kontaktu sa našom kožom smole otapaju, oslobađaju se lekovita ulja koja prodiru u kožu, a potom u krvotok. Ove kiseline (posebno sukcinatna kiselina) imaju umirujuće dejstvo na naš organizam. Naime, dospevanjem u krvotok sukcinatna kiselina stabilizuje pH vrednost krvi. Takođe, pokazano je da ona povoljno utiče na imuni sistem, pa samim tim ima i antiupalno dejstvo.

Iako se ćilibar može naći na različitim krajevima sveta, pokazano je da baltički ima najveću koncentraciju ove kiseline i zbog toga je ovaj ćilibar posebno cenjen. Ono što je važno naglasiti to je da do sada nije pokazano negativno dejstvo visokih koncentracija sukcinatne kiseline u krvi, pa je samim tim korišćenje ćilibarskih ogrlica potpuno bezbedno za bebe.

Šta su zapravo ćilibarske ogrlice za bebe?

Zbog svojih lekovitih svojstava, ćilibar se već vekovima koristi kao prirodni analgetik. U novije vreme, brojne studije su potvrdile da ova fosilna smola ima blagotvorno dejstvo na bebe. Upravo zbog toga je danas postala popularna izrada ogrlica za decu od ćilibarskih perli. Za ovakve ogrlice su posebno zainteresovani oni koji su pobornici prirodnih lekova.

Pokazano je da ove ogrlice za bebe umanjuju simptome koji nastaju usled nicanja prvih zubića. Naime, prilikom izbijanja zuba desni bebe mogu biti blago upaljene, a kako ćilibar ima antiupalno dejstvo, on može eliminisati upalu i bol desni.

Takođe, ove ogrlice za bebe imaju umirujuće dejstvo, pa su one manje razdražljive, manje nervozne i bolje spavaju. Pored toga, ćilibar pozitivno utiče na imuni odgovor, pa se zbog toga preporučuju ćilibarske ogrlice za bebe čak iako Vaša beba nema problema sa nicanjem zubića. Postoje različiti modeli ovih ogrlica koje možete pogledati na linku: https://www.ogrlicezabebe.com/modeli-ogrlica/

Način održavanja ćilibarskih ogrlica za bebe

Ćilibarske ogrlice za bebe se veoma lako održavaju. Potrebno je samo da povremeno operete ogrlicu u hladnoj vodi i izložite je sunčevim zracima kako bi prikupila dovoljno energije i kako bi se obnovilo njeno blagotvotno dejstvo.

Iako neki proizvođači tvrde da nije neophodno izlaganje suncu, mi ipak savetujemo da to povremeno uradite. Za svaki slučaj.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine ćilibarske ogrlice za bebe?

Kao što smo naveli, pokazano je da baltički ćilibar ima najbolje dejstvo po ljudsko zdravlje. Međutim, pojedini proizvođači tvrde da su njihove ogrlice napravlje od ovog tipa ćilibra, iako zapravo nije tačno. Zato Vam preporučujemo da pre kupovine obavezno pročitate deklaraciju na ogrlici kako biste proverite da li je zaista napravljena od 100 % baltičkog ćilibra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *