Zašto je praćenje dece dobra odluka roditelja?

Praćenje dece jeste jedna od mnogobrojnih tema pred kojima se susreću socijalni radnici,psiholozi, sociolozi i mnogi drugi koji se bave decom, njihovim odgajanjem, odrastanjem. Mišljenja su često identična, ali se ona i suprostavljaju baš povodom praćenja dece. Pitanje je da li dete treba pratiti i otkrivati sve njegove tajne kada se nalazi van uticaja svogih roditelaja ili mu pak treba dati slobodu šta god ono radilo.

Rešenje predstavlja balans, jer nikad ni previše kontrole, a ni previše slobode neće dati dobre rezultate. Zato bi trebalo da se vodite ciljem da postignete zlatnu sredinu.

Dete mora da zna da praćenje nije obavezno nešto loše, da je nešto skrivilo, već će to njemu, ali i vama uliti dodatnu sigurnost da u nekom narednom periodu ne napravi grešku, zbog nedostatka znanja, usmeravanja i svesti da je nešto loše. Nema ništa loše u zdravoj kontroli vašeg deteta. Samo tako će ono izrasti u stabilni i zdravu osobu. Ali, treba dodati i da praćenje dece nije manično praćenje svakog njihovog koraka, već i jednostavno nadgledanje, koje brzo i lako možete izvesti.

Pružite vašem detetu dobru informisanost o društvu

Svedoci smo priča kako je neko dete krenulo lošijim putem samo zbog okoline i društva kojim je bilo okruženo. Kako se to ne bi desilo morate da znate sa kim se vaše dete druži, u čijem društvu provodi slobodno vreme i kako deluje okruženje na njega. Ne treba da branida se vaše dete druži sa nekim ko vam deluje da je osoba koja loše utiče na druge, već da se te loše osobine iskorene.

Dobro rešenje je GPS za auto

GPS za auto je još jedna dobra stvar koju zabrinuti roditelji mogu da iskoriste kako bi znali gde su njihova deca. Ukoliko niste sigurni gde vaše dete izlazi u par sekundi ćete otkloniti i tu dilemu. Postavite ovaj jedinstven uređaj na neko skrovito mesto u vašim kolima i pričekajte. Korišćenje GPS za auto je veoma jednostavno i praktično tako da više nikada nećete imati nedoumicu gde vam dete izlazi.

Uvek se možete osloniti na praćenje mobilnog telefona

Današnja omladina veći deo svoga dana provode na internetu, pa je stoga potrebno pratiti decu i kroz mobilni telefin, alil i internet.

Ne propustite da ispratite informacije koje deca dele na Facebook-u, Twitteru, Instagramu, kako i na koji način koriste sve njihove mogućnosti. Zatim im smireno ukažite na sve negativne strane društvenih mreža i medija. Praćenje mobilnog telefona je u tolikoj meri važno jer u svakom momentu možemo da saznamo gde se dete nalazi, i na taj način bili bezbrrižniji i sigurniji kada je njihova bezbednost i sigurnost u pitanju.

Ne radi se o hiru , već o potrebi brižnih roditelja kako bi saznali kuda se njihovo dete kreće, kako se ponaša kada nije u toplom porodičnom gnezdu. Praćenje vaše dece izraslo je u svojevrsnu potrebu da svoje potomke odgojite u osobe koje će same sigurno koračati i boriti se sa problemima koji će naići, bez neke preke strepnje da će napraviti greške zbog kojih će se kajati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *